Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Borlänge Tour

På väg hem från en trevlig helg i Borlänge och etapploppet Borlänge Tour. Har varit gött husbilshäng med Patricia, Kjelle och Viktor hela helgen! Tävlingarna har gått fint dom också och jag landade på en total 6e plats i sammanställningen.


Lite kort summering om loppen:

Fredag TEMPO 7km: 
Inte min bästa egenskap, ändå nöjd med en 10e tid och det var grymt tight i resultatlistan. 

Lördag XCO 6varv x 7km 
Kul race men hamnade lite för långt ner efter en katastrof start, krigade på med en grupp bestående av bara unga grabbar på placeringarna 8-11. Försökte med några ryck men var svårt att göra luckor, slutade med spurt där jag var lite otaktisk och tappade några meter så rullade över linjen på en ny 10e plats. Helt ok och kul race! 

Söndag XCC 6varv x 3,8km 
Kortare varv och mer intensiv bana. Betydligt bättre pang i benen idag, man tackar :) Dock halvdålig start (igen) och sitter i grupp med i stort sett samma grabbar som igår. Vi jobbar på bra och jag försöker göra det jobbigt för de övriga i backarna. Får en lucka ut på näst sista varvet på några sekunder och håller undan ett halvt varv innan Jeppe Svensson hetsar ikapp. Släpper upp dom och förstår att det blir nog spurt idag igen. Försöker vara mer taktiskt och vill vara först upp på målrakan, blir tight som fasen mot Jeppe och han är ett halvhjul före över linjen, kul racing! Min placering blir en 7e och i och med det så hoppar jag upp från en 10e plats i totalen till en slutgiltig 6e plats, Känns bra! 

Tack alla som hejjat ocj hjälpt till i helgen, speciellt Kjelle och Patricia såklart. 

Bilder tagna av Mats Svensson