Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Billingeracet, 5a
Tog med mig ett par riktiga skitben till Skövde och Billingeracet tyvärr. Fick slita nått djävulskt idag och det gick på ren vilja, iallafall första hälften av loppet då det galet höga tempot på banvallen tog hårt på mig. Vi var en stor grupp som efter startbacken började nedförskörningen mot banvallen, hemma cyklisten Sebastian Olsson satsade hårt utför och spräckte gruppen, bara jag lyckades gå med och vi hämtar även in Edwin Wilson. Vi tre håller sedan ihop och dom kör nått så in i helvete på banvallen, jag får slita redan här för att hålla hjul. Framför oss har den starka Allebike trion Lindgren-Olsson-Whalqvist en ganska stor lucka ihop med Wengelin. Strax efter Wengan ligger även Axel Lindh och Johan Noren innan vår grupp.
I backarna runt Öglunda gick Wilson ifrån oss och anslöt till Axel och Johan framför, jag hade fullt upp att hålla den farten vi höll så att förska öka var inte att tänka på.
Jag och Sebastian höll sedan ihop tillbaka in till varvning och även under hela andra loopen ute i Ryd. Ett STORT tack till Sebbe som tog grymt mycket ansvar och höll i minst 80% av farthålllningen idag, utan hans draghjälp hade jag inte varit 5a imål idag! 
Det högg och krampade rejät i benen sista 15km men när vi kom till de två sista backarna med 6-7km kvar så provade jag öka farten och se om det skulle hålla. Föstod att Sebastian skulle få det slitsammare uppför då han har ca 20kg mer muskler än mig att bära upp, därav hans grymma speed på platten!! Tackade för all hjälp och tog sikte på Axel och Noren som var inom synhåll framför. Åt sakta med säkert in luckan och kunde passera Noren som tappat kedjan precis innan strupen. Upp i själva strupen var jag även ikapp Axel och avståndet var som minst en halvmeter men Axel lyckades bita ihop och öka en aning samtidigt som mina ben krampade överallt (det gjorde nog iof de flestas i den backen). Väl uppe så lyckades Axel hålla undan de sista in mot mål och jag blev därmed femma imål.
Är ändå sjukt nöjd med resultatet, men inte med dagen. Gillar inte att inte kunna vara aktiv och bidra med fart till gruppen, men benen vill inte riktigt för tillfället. Dagens medelpuls skvallrar om att kroppen var trött. Normalt under ett långlopp har jag en snittpuls på 168-170 ungefär (tröskel på ca 172), idag var snittpulsen låga 161.. 
 
Det är bara att ladda om, en 5e plats är ändå inte fyskam i sällskapet i Långloppscupen! 
Tack till Mor, Far och Fille för support, även tack till Ewa Ludvigsson som snällt ville langa en flaska. Och även tack till Viktor och Ellen för nattens logi såklart :) 
 
Länk till RESULTAT