Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

1maj och Lidingö

Dåligt men uppdateringar ett tag nu, hade faktiskt skrivit ihop ett inlägg häromdagen men när detta skulle publiceras så dör appen och allt är borta, då blir man less och orkar inte börja om! 

Två race har ju körts sedan jag sist och det var 1maj loppet i Kvänum och Lidingöloppet MTB. Om vi börjar med 1maj så fick jag starta i led 6 eller 7 som jag misstänkt och därifrån var det rejält med trafik. Stressade lite mycket i början och fick sota för det i slutet för även om det är en relativt kort tävling så blev jag trött och tappade lite teknik mot slutet, rullade in som en OK nöjd 6a imål. 

Lidingöloppet MTB då, detta fartfyllda och spännande lopp på nästan uteslutande snabba motionsspår med ca 10 000 kurvor och full spurt ut ur varje i stort sett! Hela svenska eliten fanns nästintill på plats och på pappret skulle en topp 10 kunna bli tuff om man inte hade fina ben och även lite tur. Det sprack av tidigt till skillnad mot förra året och de tre Allebike cyklisterna Lindgren, Olsson och Wahlqvist kom iväg. Jag hamnade i en andra grupp med enbart starka namn som alla mycket kunde utmana om seger en bra dag. Vi höll ihop till Bosön med ca 5km kvar där Calle Friberg och Henrik Sparr tänder grillen och får direkt en ganska stor lucka bland stenarna där. Jag, Daniel Brengdal och Edvin Wilson försöker jaga ikapp men jag känner att jag kan inte bidra med så mycket då mina ben är rätt kokta. Daniel seglar iväg och kniper därmed 6e platsen medans jag och Wilson spurtar om 7e, han är väl en cykellängd före och jag blir därmed 8a imål. Är ändå riktigt nöjd med dagen och även om formen inte finns för att utmana högre upp ännu så var detta ändå ett fall framåt mot föregående helger! 
Tack till Lidingöloppet för ett imponerande arrangemang i vanlig ordning och tack till Patricia för fin langa service, och sällskap såklart, där vi även hade sällskap av Viktor och Ellen i husbilen, trevligt! Både körde starkt också där Ellen var 2a i sin klass och Viktor spurtade snyggt hem en 18e plats. 

Bilder från tidigare race