Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Borlänge Tour

På väg hem från en trevlig helg i Borlänge och etapploppet Borlänge Tour. Har varit gött husbilshäng med Patricia, Kjelle och Viktor hela helgen! Tävlingarna har gått fint dom också och jag landade på en total 6e plats i sammanställningen.


Lite kort summering om loppen:

Fredag TEMPO 7km: 
Inte min bästa egenskap, ändå nöjd med en 10e tid och det var grymt tight i resultatlistan. 

Lördag XCO 6varv x 7km 
Kul race men hamnade lite för långt ner efter en katastrof start, krigade på med en grupp bestående av bara unga grabbar på placeringarna 8-11. Försökte med några ryck men var svårt att göra luckor, slutade med spurt där jag var lite otaktisk och tappade några meter så rullade över linjen på en ny 10e plats. Helt ok och kul race! 

Söndag XCC 6varv x 3,8km 
Kortare varv och mer intensiv bana. Betydligt bättre pang i benen idag, man tackar :) Dock halvdålig start (igen) och sitter i grupp med i stort sett samma grabbar som igår. Vi jobbar på bra och jag försöker göra det jobbigt för de övriga i backarna. Får en lucka ut på näst sista varvet på några sekunder och håller undan ett halvt varv innan Jeppe Svensson hetsar ikapp. Släpper upp dom och förstår att det blir nog spurt idag igen. Försöker vara mer taktiskt och vill vara först upp på målrakan, blir tight som fasen mot Jeppe och han är ett halvhjul före över linjen, kul racing! Min placering blir en 7e och i och med det så hoppar jag upp från en 10e plats i totalen till en slutgiltig 6e plats, Känns bra! 

Tack alla som hejjat ocj hjälpt till i helgen, speciellt Kjelle och Patricia såklart. 

Bilder tagna av Mats Svensson 

Billingeracet, 5a
Tog med mig ett par riktiga skitben till Skövde och Billingeracet tyvärr. Fick slita nått djävulskt idag och det gick på ren vilja, iallafall första hälften av loppet då det galet höga tempot på banvallen tog hårt på mig. Vi var en stor grupp som efter startbacken började nedförskörningen mot banvallen, hemma cyklisten Sebastian Olsson satsade hårt utför och spräckte gruppen, bara jag lyckades gå med och vi hämtar även in Edwin Wilson. Vi tre håller sedan ihop och dom kör nått så in i helvete på banvallen, jag får slita redan här för att hålla hjul. Framför oss har den starka Allebike trion Lindgren-Olsson-Whalqvist en ganska stor lucka ihop med Wengelin. Strax efter Wengan ligger även Axel Lindh och Johan Noren innan vår grupp.
I backarna runt Öglunda gick Wilson ifrån oss och anslöt till Axel och Johan framför, jag hade fullt upp att hålla den farten vi höll så att förska öka var inte att tänka på.
Jag och Sebastian höll sedan ihop tillbaka in till varvning och även under hela andra loopen ute i Ryd. Ett STORT tack till Sebbe som tog grymt mycket ansvar och höll i minst 80% av farthålllningen idag, utan hans draghjälp hade jag inte varit 5a imål idag! 
Det högg och krampade rejät i benen sista 15km men när vi kom till de två sista backarna med 6-7km kvar så provade jag öka farten och se om det skulle hålla. Föstod att Sebastian skulle få det slitsammare uppför då han har ca 20kg mer muskler än mig att bära upp, därav hans grymma speed på platten!! Tackade för all hjälp och tog sikte på Axel och Noren som var inom synhåll framför. Åt sakta med säkert in luckan och kunde passera Noren som tappat kedjan precis innan strupen. Upp i själva strupen var jag även ikapp Axel och avståndet var som minst en halvmeter men Axel lyckades bita ihop och öka en aning samtidigt som mina ben krampade överallt (det gjorde nog iof de flestas i den backen). Väl uppe så lyckades Axel hålla undan de sista in mot mål och jag blev därmed femma imål.
Är ändå sjukt nöjd med resultatet, men inte med dagen. Gillar inte att inte kunna vara aktiv och bidra med fart till gruppen, men benen vill inte riktigt för tillfället. Dagens medelpuls skvallrar om att kroppen var trött. Normalt under ett långlopp har jag en snittpuls på 168-170 ungefär (tröskel på ca 172), idag var snittpulsen låga 161.. 
 
Det är bara att ladda om, en 5e plats är ändå inte fyskam i sällskapet i Långloppscupen! 
Tack till Mor, Far och Fille för support, även tack till Ewa Ludvigsson som snällt ville langa en flaska. Och även tack till Viktor och Ellen för nattens logi såklart :) 
 
Länk till RESULTAT
 
 
Skövde igen

Återigen nere i Skaraborg och återigen incheckad hos Viktor och Ellen i Tibro. Imorgon väntar nämligen premiären av den Svenska Långloppscupen med klassiska Billingeracet i Skövde. Var och testade banan idag och den är snustorr så kommer nog gå undan imorgon! Benen känns pigga så det är bara att ge det som finns!