Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Örebro distans

Hojjade iväg mot Örebro igår strax efter lunch, körde min vanliga väg över timansberg-klacka lerberg-pershyttan-närkes kil. Delmålet för dagen var Klockhammar där deltävling ett i Rusakulan vertical tour skulle köras med start 18.00. 


Själva tävlingen var alltså första i en serie av tre race där man startar i Klockhammar och kör stigningen hela vägen upp till Rusakulan som innebär 3,3km uppför och man tar då 160hm. En kul idé och bra tillfälle att få flåsa lite extra. Två klasser finns, en för MTB och en för löpning. Jag hade lite småsega ben efter 3h distans in till startplatsen men krämade ur det som fanns och lyckades ta snabbaste tid upp till toppen, nu bestod övriga deltagare i MTB klassen bara av ungdomar/juniorer från klubben men en vinst är alltid en vinst ;) Hade tiden 13.29 så får inrikta mig på att försöka slå det på tisdag då nästa deltävling går. Passa på att vara med du också!! 
Efter racet trampade jag med övriga gänget in till Örebro och jag styrde då hem till brorsan Filip och passade på att sova över där och träffa han lite på kvällen :) 
Idag på morgonen hoppade jag på cykeln igen och begav mig hemåt. Fick på så vis två bra pass med totalt 170km tätt inpå varandra. 
Denna vecka och en bit in i nästa vecka är ju tänkt som en hårdare period träningsmässigt så passar perfekt med dessa race i skogarna i Kilsbergen nu samtidigt.