Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Mot Sälen

Snart dax att sticka mot Sälen för uthämtning av nummerlapp och skidor. Har köpt en startplats i andra hand och måste fixa lite med namnbyte osv, har iaf pratat med Vasaloppet och ska få stå i led 3 så det känns skönt. Skidorna lämnade jag av i Skövde när jag var där i veckan. 

Det är Johan Karlsson som arbetar i butiken 30k i Skövde som fått äran att valla mina skidor, han skulle även köra med någon sickel först för att få bort lite gamla märken då dom ändå gått tre säsonger nu. Sedan skulle han lägga pulver och fästvalla. Jag tillhör inte en av alla som väljer att staka hela Vasaloppet. Även om loppet är ganska platt så har jag absolut inte tekniken för att staka i 90km, jag har inte muskler på överkroppen så det räcker heller för den delen. Jag behöver kunna använda mina ben så mycket det går och diagonala när det blir uppför för att spara på armarna. 

Ska blir riktigt skoj att deltaga i Vasaloppet imorgon och jag känner mig utvilad och rastlös nu efter 1,5 vilodag.
Detta loppet kan ju mer köras som "njutning" och det finns ingen direkt press på placering eller att lyckas gå med i rätt grupp. Vill ju såklart komma så snabbt till Mora ändå och göra en bra tid. Dels för mig själv och dels för att Patricia inte ska behöva vänta sålänge på mig ;-) 

Ska även bli kul att träffa min tyska vän Norman Arnold som också ska köra loppet, fick höra igår att hans målsättning var tiden 4.59 så nu ökade ju pressen att jag måste slå honom!! 

Vädret verkar ju hur som helst bli bra och bådar för snabba tider. En temp runt -5 gör att man kan valla ganska hårt och därmed har man inte så mycket nackdel av att ha fäste under skidorna på platten. 
Men jag är lite mer försiktig i min målsättning och säger att jag vill åka under 5h30min. Har ju trots allt bara kört på 5h55min som snabbast innan i öppet spår och då vill jag minnas att jag hade ett felfritt lopp och var i bra form. Då hade jag ännu inga Skate skidor heller så på den tiden körde jag enbart klassiskt. Numera är det ju mest Skate när jag väl skidar. Nåväl, vi får se vart det landar, jag är hur som helst laddad för att ta i imorgon! 


Såhär såg det ut i Mora senast jag var med 2015
Tack till Maxim som förhoppningsvis ska hjälpa till att hålla energin på topp
Mäktiga bilder