Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Körde fel i Danmark

Dagens race i Danmark kan summeras med både medgång och motgång. Racet började kanon med bra tempo och hög fart, kunde åka med i täten även om det sved fint i benen bitvis i backarna. Danskarna körde hårt och satte direkt upp ett högt tempo. Efter någon mil hade det bildats en tätgrupp med sex cyklister. 

Vi höll ihop tills det återstod 35km av de totalt 76km som skulle avverkas, då en väl utförd attack i en brant backe spränger gruppen och jag hamnar ihop med en Dansk och vi har bra samarbete. Tyvärr så fick vi aldrig gå imål då alla vi sex cyklister körde fel med 30km kvar och kom in på fel loop som vi redan kört en gång innan.... Jävligt surt såklart men vad ska man göra? När vi blev varse om felkörningen hade vi kört ca 20km åt fel håll. Så det var bara att vända om och ta vägen tillbaka till målet. Givetvis tråkigt men det hade känts ännu mer surt om det bara var jag som körde fel, nu åkte vi alla fel så det är väl bara att acceptera att shit happens och ladda om! 

Tar ändå med mig en bra känsla i kroppen och benen svarade fint, kunde växla tempo bra och svara på attackerna! Första racet på Bianchin idag också som fungerade felfritt och kändes kanon! 

Viktor körde starkt och lyckades även köra rätt väg så han körde in på 6e plats. Tur att någon i gänget levererar! 
Måste såklart även tacka Patricia som stod i regnet hela dagen och langade flaskor, hon är grym! :)

Nu står vi i bilkön till båten över mot Göteborg där vi landar vid midnatt. Blir en sen kväll ikväll ;)