Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Update time
Lugnt här på bergscykling några dagar nu, inte ens en racerapport från Falun och Långa Lugnet har kommit upp. Det beror på lite olika saker, dels så har det varit fullmatat på jobbet så den lilla tid som blir över på sena kvällar har spenderats med snabba löppass och umgänge med min kära sambo. 
Men vi har även haft en trist och dyster vecka då vi i Söndags nåddes av beskedet att våran lilla kisse och bästa kompis Sudden hade blivit påkörd av en bil och dött. Detta fick vi reda på i bilen påväg hem från tävlingen i Falun och det kom såklart som käftsmäll och vi har varit lite nere sedan dess. Patricia är en otrolig djurvän och har tagit detta ganska hårt. Sudden hann bli fem år och han var en väldigt speciell katt. Alla tycker såklart att deras katter är speciella och unika för dom, men jag tror många med mig kan hålla med om att han var en väldigt speciell liten herre.
Lokal kändis i Grythyttan kan man verkligen säga att han var och faktum är att Grythyttans välbesökta glasskiosk Neerings som ligger granne med oss hade gäster som ringde och frågade om katten var där innan dom satte sig i bilen och åkte för att köpa glass. Under sommaren så spenderade han nämligen större delen av dagarna med att hänga på glassen och få grädde m.m. Var glassen stängd under vintern så var vinsalongerna inne på Grythyttans Gästgiveri en givet plats istället.
Det är alltid en risk med utekatter och när vi bor som vi gör med trafik runt om hela dagarna så vet man någonstans att denna dag kommer, det är ju väldigt sällan en sådan fri och vilt springade katt dör av ålderdom tyvärr. Men givetvis tungt när det inträffar! Vi kommer sörja dig Sudden och du har alltid en plats i våra hjärtan. 
Vila i frid min vän. 
 
 
 
Rapport Långa Lugnet:
Några rader om långa lugnet också. Tokstarkt startfält som alltid i Falun och jag brukar trivas här, de senaste två åren har jag varit 5a och 6a. Valde iår att testa köra på min Hardtail då jag trodde det skulle gå snabbare, banan i Falun är kuperad med nästan 1000hm på 62km så det är rejält backigt. Om detta var ett klokt val är jag i efterhand osäker på, kände mig stark i backarna med fick slita hårt på stigarna och kunde inte återhämta mig där som man kan på en FS. 
Tack vare nya starten så sprack det av lite överallt direkt (Mycket bra ändring av banan). 4st kom iväg i spets och jag hamnade precis bakom i stakt sällskap. Mina ben var mycket piggare än på billingen och jag hade förhoppningar om en topp5-6 imål. Dessvärre så fick jag GRYM kramp på sista loopen och fick hålla igen rejält och försöka hålla grundfart utan attacker. Rullade imål som 9a vilket ändå får ses som bra och godkänt. Det är ett jävla krig bakom topp tre-fyra i långloppscupen nu där många är väldigt jämna och har du en dålig dag kan du lika gärna bli 25a i stort sett. 
Tack mor & far samt Patricia för supporten i Falun. Ligger nu fyra totalt i cupen och det är bara att ladda om för Lida Loop om lite mer än en vecka. 
 
Formen verkar annars vara ganska god då jag under dagens pass till Hjulsjö putsade min tid på banan svart5 där uppe med 20sek. Det är jag grymt nöjd över! Detta segment har varit som en form-koll för mig under åren och det är kul att se utvecklingen. När man körde där 2014 och tog KOM och kände sig sjuuukt snabb och nöjd, sen är dagens tid över 1min snabbare på 18min cykling! Kul att se utvecklingen :) 
 
Har ni inte varit i Hjulsjö? Åk dit i sommar, galet fina leder och MTB propaganda deluxe. 
Björkskogsnäs, rekning inför bröllopsfoto :)