Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Lida Loop, 6a
Hemkommen från LidaLoop och en ny deltävling i Svenska långloppscupen. Lida är en av favoriterna i cupen och iår var banan torr, snabb och rolig. Det bjöds fullt hus med hela Svenska eliten på plats toppat med OS-medaljören Gustav Larsson, Fredrik Ludvigsson och även den starka norsken Thomas Engelsgjerd. 
Gjorde en kass start och vart trängd mitt i startbacken så jag gled ner en bra bit, var väl typ 30e man över krönet. Fick köra på lite på de inledande grusvägarna och kom upp till täten efter en stund. Tyckte det gick kontrollerat i början även om farten var hög och jämn. Tempot skruvades sen upp rejält med några kilometer kvar av första loopen och det spricker upp lite här och där. Min grupp med placering 7 och neråt består av mig, Noren, Landström, Brengdahl och Mattelin, vi hämtar sedan under andra loopen in Wengan och Engelsgjerd, kort därefter kommer vi även ikapp Lindgren som punkat och kör in mot varvningen på fälgen. Efter detta kör vi nu om 4e platsen, lite små ryck förekommer i gruppen under tredje och sista loopen men ingen kommer lös. Samarbetet är bra och vi håller jämn och hög fart. Med 2km kvar ser vi Sparr framför som då har tredje platsen men vi lyckas inte gå ikapp honom. Avgörandet i vår grupp blir i sista backen då Mattelin släpper först, sedan släpper även Landström. Jag, Noren och Brengdahl är då kvar i gruppen och kör alltså om 4e platsen. Mina ben krampar nått grymt och jag kan inte svara på den sista attacken utan för nöja mig med en 6e plats imål. Även om en topp5 placering hade varit kul såklart så är jag väldigt nöjd med dagen och resultatet. 
 
Hade riktigt kul idag och benen var nog bland de bästa iår. Det känns som formen blir bättre och bättre för varje helg nu, skoj! 
 
Tack till Eva och Mats för langning och tack Viktor, Ellen och Jeppe för sällskap och trevligt häng igårkväll. 
 
Bilder från gårdagens träning på banan och sist en bild från racet tagen av www.happyride.se