Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Nya race

Efter två veckor utan tävlingar så drar det igång nu i helgen igen med tävlingar varje helg framöver. Jag känner mig laddad inför ränneslättsturen i Eksjö på söndag, brukar köra bra där och har de senaste två gångerna varit 4a och 5a. Så hoppas givetvis på en ny placering inom de fem främsta. 

Veckan som passerade var jag och Patricia på tur med husbilen tisdag-söndag där vi hann med en hel del skoj. Midsommar firades med goda vänner på Tylösand och på vägen hem i söndags stannade vi till för träning på SM banan i Värnamo som går om ungefär 4v. Gillar den banan skarpt och till iår har dom andrat endel och förbättrat den bortre delen mycket. Nu är hela varvet intensivt och kul:) 

När vi kom hem möttes jag även av ett trevligt paket från Cykelkraft.se. Innehållandes nya strumpor, kedjelås och stansvätska, mycket välbehövligt! 
Kolla in Cykelkraft.se för mycket schyssta prylar till grymma priser. Strumporna jag beställde tex kostade endast 39kr och var riktigt sköna! 

Turné

Igår stack jag och Patricia iväg för vår årliga midsommarturne, de senaste åren har vi spenderat denna helg nere på västkusten med obligatoriskt stopp på Ullared också. Vi bodde i husbilen hemma och Viktor och Ellen inatt så imorse var jag och Viktor ute på en go morgonrunda på fina stigar i Tibro. 


Vi har rullat någon timme neråt nu och planerar Ullaredbeöket ikväll. Sedan vidare mot Halmstad och Tylösand för midsommar firande och en hel del cykling också givetvis. Patric och Rebecca kommer också ner imorgon och gör sällskap! 


Snart helg
Fredag imorgon och ny helg på ingång. För min del så väntar nu två veckor utan tävlingar så nästa race blir Ränneslättsturen i Eksjö helgen efter midsommar. Planen är att få till en bra träningsperiod nu med lite mer mängd. Känner mig i bra form och har väl egentligen kännt mig starkare för varje helg och varje race nu under våren så kanske är dumt att mata på med mer träning igen? Nej, timmarna måste göras och tanken är att detta blir en bra grund inför både XCO SM och XCM SM senare i sommar sedan. Jag har semester veckan efter midsommar för att kunna koncentrera mig enbart på träning. Det har annars varit mycket jobb ett tag nu med högtryck på de robotgräsklippare vi jobbar med så träningen har blivit lite lidande, har mest hunnit med kortare halvtimmespass osv. Men det kan nog vara rätt bra också att ha lite lättare veckor nu inför det som komma skall. 
 
Kikade på ställningen i Långloppscupen och jag har nu hoppat upp till en total tredjeplats. Det är jag nöjd med men målsättingen är ju att vara topp tre i något/några race också. Börjar blir mycket 4-5-6-7a nu.. Visst topp 10 i den cupen ska man vara grymt nöjd med då det verkligen är stenhårt men man vill ju alltid ta kliv uppåt! 
 
Lite bilder från LidaLoop tagna av www.mtbfoto.se