Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Inte 100%

Dåligt med nyheter på bergscykling! Ska dra en snabb genomgång vad som skett senaste tiden. 

Tvungades ju kliva av Ränneslättsturen efter förkylningskänsla i kroppen med frysningar, illamående och suddig blick. Hatar att bryta lopp och var såklart besviken.. bastade sedan länge på kvällen och sov i 13 timmar kommande natt och hoppades det skulle släppa. Det kändes sedan rätt ok och jag följde planen i veckan med mycket mängd inför SM om några veckor. Hade en lite lustig känsla i bröstet på några pass och andningen kändes lite tung, men sålänge jag körde lågintensivt fungerade det bra. Fick ihop runt 18h i veckan och var nöjd med det.
Bestämde mig sedan för att köra Solstaloppet i Karlstad på lördagen för att testa kroppen. I skyfall kördes tävlingen och jag hade sällskap av Johan Fryksenius och Marcus Jansson tills det återstod någon mil och jag får en lucka som jag sedan lyckas hålla till mål och därmed ta segern:) Alltid kul med en vinst men kroppen kändes ändå inte 100.. det rann ur näsan hela loppet och pulsen var onormalt hög, noterade Maxpuls på 188 vilket är väldigt högt för att vara mig, brukar nå upp mot 180 som mest på ett lopp och då skedde ingen direkt attack igår heller! 

Åkte hem igen med i inställningen att ändå köra Långloppscupen i Rättvik idag. Packade om bilen och väskan med nya grejer men när jag vaknade med svettningar inatt och täppt näsa kändes de kasst. Gick ändå upp vid 06.00 och gjorde frukost och kände efter om det blev bättre när man kom på benen. Men det lättade inget och huvudet bultade nu också. 
Så jag ringde Kjelle som skulle med idag och meddelare att vi måste tyvärr stanna hemma idag. Tråkigt som fan! Men inte mycket att göra åt dessvärre, det är bara att låta kroppen läka och återhämta sig.
Kollade av vilopulsen imorse som också är högre än normalt så någon form av virus har jag i kroppen, det är bara hoppas det inte blir långvarigt! 

Lycka till alla som kör Mörksuggejakten idag! 
Några bilder från gårdagens lopp i Karlstad tagna av Jakob Björklund, Eva Ludvigsson och Solsta XC.