Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Swecup i Säter

Stabil prestation i Säter på premiären av Sverigecupen i XCO, även internationell tävling vilket gjorde att en handfull utländska cyklister stod på startlinjen i herr elit. 

Gjorde en halvkass start och tappade några placeringar från min plats i andra startled. Jobbade sedan på och blev påmind om vilket grymt tempo det är i xco i starten jämfört med ett långlopp. Formen känns bättre och bättre för varje helg och idag hade jag bra ben. Var stark och kunde trycka på bra i backarna men tappar lite för mycket på de tekniska partierna, måste träna mer på svåra xco banor men det är inte det lättaste då dom inte duggar tätt i Örebro regionen tyvärr.. 
Fick en fin fight med hemmaåkaren Johan Widén och vi hade hela tiden David Kangas och Martin eriksson strax framför samtidigt som Isak Nordin och några till jagade friskt bakom. Lyckades spurta in på en 13e plats tillslut, är helt klart nöjd med det! Hela svenska eliten stod på startlinjen idag och därtill även några utlänningar som sagt så jag är absolut nöjd med xco premiären för året! 
Bara att ladda om för Kvänum och 1maj loppet på Måndag nu :) Jag och Patricia åker ner till våra vänner Viktor och Ellen imorgon. 

Stort tack till Kjelle som varit med i Säter och fixat grym service, strålande! Även tack till hela Almby ligan som hejade friskt hema loppet, tack! 

Lite klent med bilder än sålänge, några från mobilen från helgen får duga sålänge.