Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Sverigepremiär

Imorgon kör vi Kolmårdsbiken, detta blir även min tävlingspremiär i Sverige och tillika på Bianchi. Körde ju en tävling i Danmark för någon månad sedan så tävlat har jag ju gjort. Har ju även kört en rad träningsrace och fått pusha det lilla extra. 


Men det är först imorgon man får ett litet kvitto på vart man står när många från svenska eliten är på plats. 
Har tränat på ganska hårt en period och kände mig senast igår rätt sliten på dom intervaller som skulle köras i kullberget, väljer därför att helvila idag och hoppas på bättre ben imorgon. Planen är väl att ha lite mer form fram emot Lidingöloppet och Billingeracet så det är ändå ok att ha en lite sliten känsla i nuläget.

Kolmårdsbiken är en tävling som jag aldrig har kört förut, har varit anmäld något år men fått avstå då det kommit saker imellan. Vad jag förstår så är det ganska mycket teknisk stig, i varje fall på slutet. Själva loppet är ju ganska kort med sina 55km men det brukar ju snarare bidra till ett högre tempo från start så trycka på kommer man definitivt få göra. Har inga höga förhoppningar om toppresultat såhär i premiären då jag verken känner till banan eller har "tävlat igång" kroppen. Men inga förebyggande ursäkter nu ;-) det ska bli hur som helst bli grymt skoj att börja den svenska säsongen och nu rullar det på med race i stort sett varje helg ända fram till midsommar!! Full gas. 


Från ett pass i veckan, är mjuka grusvägar nu!!
She is ready
Har man noll koll på banan så funkar ju alltid lite youtube träning från tidigare år:)