Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Kolmårdsbiken

Drog iväg till Norrköping och Kolmårdsbiken igår, har som sagt innan aldrig kört tävlingen förut och blev imponerad av banan med mycket stigar och tuff MTB, skoj!

Starten gick vid 11 och inledningen med 12km grusväg gick lugnt och fint, in på första stigen började det gasas och den då stora gruppen i tät spricker upp i många smågrupper. Jag lyckas bita mig fast i första gänget ihop med Sparr, Flockhart, Friberg och även Öijer var med en stund innan han släppte. Efter 25-20min kände jag att det gick lite för fort för mig i skogen och började tappa hjulet framför, lyckades återansluta någongång men tillslut gick snöret av och fick se herrarna segla iväg. Fick sedan sällskap av Norén och Lagerkrantz som körde starkt, ute på andra loopen gjorde jag en klantig vurpa och gick över styret i ett djupt vattenhål. Efter det blev det solokörning in i mål med en jagade Stefan Carlsson 10-20sek bakom hela tiden. Grabbarna framför körde starkt och höll undan vilket innebar en 6e plats in i mål för mig. Dock ganska tight race och tror Flockhart som vann, grattis! var ca 2-2,5min före imål. 
Är nöjd med tävlingspremiären, topp 10 var enbart starka cyklister och jag behöver tävla mig i form. Känns att man är ovan att ligga tight på hjul på snabba stigar. 
Kroppen kändes lite som mellanmjölk med bra grundfart men ingen vidare möjlighet till ryck och fartökningar, det kommer nog bara man får race'a lite mer! 

Tack även till gänget från Almby IK som fixade flaskorna på strålande vis! 

Dåligt med bilder från gårdagen, kanske kommer upp senare. 
Får räcka med en från morgonens joggrunda istället som avverkades vid Herrfallet utanför Arboga där vi firade farmors 75årsdag igårkväll.