Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Billingeägget

Hemkommen från några dagar i Tibro och Skövde med Viktor och Ellen, trevligt som alltid! Idag körde vi Skövde ck's årliga påsktävling Billingeägget uppe på billingen. Mats Och Bosse som är eldsjälarna i detta hade lagt en bra och tuff bana på 12km per varv och tre varv skulle avverkas.

Enbart stig runt hela varvet och dessutom teknisk sådan gjorde att varvtiderna låg på 40min så det blev ett race nära 2tim, perfekt genomkörare! 
Bra startfält med Skövde gänget såklart med Viktor Ludvigsson och Jesper Svensson främst men även Johan Norén och min teamkompis Axel Lind var med och tävlande, skoj! 
Jag, Jeppe och Axel kom lös på första varvet och höll sedan ihop in till varning då Axel som varit sjuk tappade lite, han valde senare att kliva av. Jag och Jeppe höll sedan ihop hela loppet och det var både nyttigt och skoj att race'a tätt ihop i skogen. Något jag inte har möjlighet att göra så ofta då jag nästan alltid tränar solo. Med 1km kvar gör Jeppe ett litet ryck och jag slår samtidigt stopp mot ett träd så han får en liten lucka som håller in till mål, starkt kört kompis! Jag rullar således in som 2a och jag tror alla var rätt slitna efter dagens lopp:) 
Tack till Mats och Bosse som fixar med detta, riktigt skoj. Totalt skulle jag uppskatta närmare 70-80 startade med barnklasserna. 
Tack även till Viktor och Ellen för nattens logi på Ludvigsson all-inclusive, alltid lika trevligt! 

Bilder av Mats Svensson och Ellen Henrysson