Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Tibro

På plats hos Ellen och Viktor i Tibro, vi har precis gjort årets grillpremiär och laddar upp inför morgondagens race i Kvänum. Jag, Viktor och Jeppe var och tränade på banan tidigare ikväll och den var sig lik, intensiv och mycket stök hela tiden.

Tyvärr kommer jag nog få starta bland de sista imorgon då det är veteran/elit-start vilket innebär att alla H30 och elitcyklister som körde första deltävlingen i Varberg förra helgen kommer få starta före... och ni som kört i Kvänum vet att det inte är en optimal bana för omkörningar, menmen bara göra de bästa av situationen. Peter Sagan startade sista av alla under OS i Rio men var ändå topp 5 efter typ 500m! Så går det komma fram i det sällskapet borde det nog gå att komma fram på Västgötacupen i Kvänum också, eller hur? ;) 

Några bilder från gårdagen i Säter, tagna av mtbfoto.se och Mats Svensson 

Swecup i Säter

Stabil prestation i Säter på premiären av Sverigecupen i XCO, även internationell tävling vilket gjorde att en handfull utländska cyklister stod på startlinjen i herr elit. 

Gjorde en halvkass start och tappade några placeringar från min plats i andra startled. Jobbade sedan på och blev påmind om vilket grymt tempo det är i xco i starten jämfört med ett långlopp. Formen känns bättre och bättre för varje helg och idag hade jag bra ben. Var stark och kunde trycka på bra i backarna men tappar lite för mycket på de tekniska partierna, måste träna mer på svåra xco banor men det är inte det lättaste då dom inte duggar tätt i Örebro regionen tyvärr.. 
Fick en fin fight med hemmaåkaren Johan Widén och vi hade hela tiden David Kangas och Martin eriksson strax framför samtidigt som Isak Nordin och några till jagade friskt bakom. Lyckades spurta in på en 13e plats tillslut, är helt klart nöjd med det! Hela svenska eliten stod på startlinjen idag och därtill även några utlänningar som sagt så jag är absolut nöjd med xco premiären för året! 
Bara att ladda om för Kvänum och 1maj loppet på Måndag nu :) Jag och Patricia åker ner till våra vänner Viktor och Ellen imorgon. 

Stort tack till Kjelle som varit med i Säter och fixat grym service, strålande! Även tack till hela Almby ligan som hejade friskt hema loppet, tack! 

Lite klent med bilder än sålänge, några från mobilen från helgen får duga sålänge.

Säter och Kvänum next

Nya race i helgen först i Säter på lördag där det verkar bli en snöig historia! Sen vidare till Kvänum för 1maj loppet där på Måndag, blir grymt! 

Men redan ikväll är det tävlingsdax då Närkeserien drar igång inne i Örebro, jag och Kjelle rullar in och medverkar där.


Från Kolmårdsbiken
Kasst väder ute betyder inneträning
Tackar Öijer för filmer från Lingöloppet 2015
ELON fyller 50år så vi fick dessa fina rockar häromdagen som ska illustrera 1967. Bilden är från en Facebook tävling.