Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Over and out
Säsongen 2016 är ett avsluat kapitel, sista racet kördes i Lördags nere i Ulricehamn med Västgötaloppet. Tyvärr ingen succe där då kroppen sa ifrån rejält. Det fungerade kanon i en timme ungefär och kände mig på hugget sålångt. Satt lite dumt till när det sprack av och en tätgrupp på 8 cyklister kom iväg. Jag hamnade i andra gruppen med Brengdahl, Wennergren och Brolin. Vi hade ok smarbete men vart sedan inhämtade av en stor tredje grupp på säkert 10st. Jag får sedan fylla i en patron då det läckt ur lite luft, och i jakten på gruppen igen så säger kroppen bara STOP!! Det gick knappt att få runt tramporna, kändes som jag inte hade styrfart ens. Brukar ju kunna bita ihop och köra på men detta var en annan känsla, en känsla av total utmattning. Började småfrysa och stundtals må illa. Grupper kom ikapp och gick om men det var ingen idé att försöka hänga på, hela kroppen gjorde ont. Fick ont i ryggen, axlar, underarmar.. Ställen som man aldrig brukar få ont i annars. Så jag funderade på att kliva av men bestämde mig för att köra imål oavsett om jag skulle komma sist, bryta är aldrig kul! 
 
Rullade imål, placering vet jag inte, har ännu inte kollat. Vad denna totala väggning beror på vet jag inte heller riktigt men jag har aldrig känt mig så orkeslös förut. Min gissning är att det beror på en kombination av mycket stress och intensiva dagar under en längre period nu. Stressigt på jobbet och stressigt i och med alla tävlingar/träningar och fix runt detta. Har även haft en orolig mage under 3 veckors tid vilket jag egentligen inte reflekterat över förens i helgen. Men det hänger ju såklart ihop när jag tänker efter. 
 
Jag är glad att säsongen är över nu faktiskt, jag har haft en fantastisk säsong måste jag säga. Tagit stora kliv mot toppen och känner mig idag som en etablerad cyklist att räkna med i både XCM och XCO. Även om den där riktiga fullträffen uteblivit lite, det har varit mycket 5e - 8e placeringar, strax bakom den absoluta toppen vill säga, dit är det fortfarande några steg kvar. Men jag tar med mig en otroligt jämn och fin form från hela säsongen (bortsett de 2-3 sista racen nudå) och kände mig som starkast runt Ränneslätt och XCO SM i Värnamo i sommras. 
 
En tydligare säsongssamanfattning kommer såklart upp här på bloggen inom en framtid också. Men först ska jag ta det otroligt lugnt några dagar och vila ordentligt. Det passar ju även rätt bra att göra det i Spanien och Malaga där jag befinner mig för tillfället. Jag och Patricia åkte ner diekt efter racet i Lördags till huset som familj och släkt hyr här nere och stannar tills på Lördag, sol och bad :-) 
 
Lite bilder från Västgötaloppet tagna av: One More Family
 
Totalen Herr Elit 2016 Långloppscupen
 
#1 - Norén

Du får komma ner och köra lite mörkerrace sen ;)