Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Borlänge Tour
En något försenad rapport från Borlänge tour, men bättre sent än aldrig!
 
Fredag, Tempo 7km:
Ihållande regn och blöt bana gjorde stigarna hala och det kändes som hela tempo etappen gick på sladd och lite chans, full gas i 17 minuter och 25 sekunder för min del, brutalt på alla sätt och vis! Kändes som det gick snabbt men inte tillräckligt för att matcha de snabbaste, fick 13e tid på etappen, naturligtvis små marginaler. Även grymt starkt startfält i årets upplaga och jag förstod att förra årets totala 4e plats skulle bli svårt att försvara då nästan hela Svenska XC eliten var på plats för att köra mini touren!
 
Lördag, XCO 6varv á 7km bana, tot 42km.
Långt för att vara ett XC lopp men snabba stigar och därmed hög snittfart gjorde att racetiden inte blev superlång. Gjorde en kass start och var en bit ner i början, försökte köra upp mig direkt i första backarna och fick smaka på en sprängning deluxe. Totalt stum första varvet och fick köra passivt ett tag. Hamnade sen i en grupp om plac 13-20 ungefär och passade på att återhämta mig nått varv. David Kangas kom sen ikapp som också haft en tuff inledning och jag tog hans hjul när han passerade, vi kunde sen gå ifrån gruppen och David tog väldigt mycket jobb här. Vi blev sen en trio ihop med en Cykloteket kille och det hela slutade med spurt där jag var halvmetern före David men lite efter Cykloteket cyklisten. Resultatet blev en 11e plats vilket får ses som godkänt.
 
Söndag, XCC 6varv á 3,8km bana, tot 22,8km
Criterium lopp på en intensiv och kul bana. Gjorde en rejäl uppvärmning i nästan 60min för att försöka undvika samma syraattack i början som dagen innan.
Brände sen av en kanonstart och var 5-6a in på första stigen efter några hundra meter, bevakade min position och hade sjukt bra ben kände jag. Det attackerades hela tiden och tempot var galet högt, spurt i varje backe, spurt ut ur varje kurva! Efter några varv kände jag att det började bli svårt att gå med på alla ryck och fick släppa en aning. Några passerade och någon kroknade även framför och det slutade med spurtstrid även denna gång, nu mot Erik Gunnarsson som jag lyckades vara en halv cykel längd före imål. Resultat 10a.
 
Slutade även 10a totalt i Borlänge tour vilket får ses som godkänt men ingen succé såklart. Gasade så frisk jag kunde och är nöjd med mina lopp.
Tack till Kjelle för camping sällskap och langning i väldsklass som alltid! Kjelle gjorde även premiär i H40 klassen i helgen och gasade friskt, bra kört!
 
Detta är absolut ett av årets roligare lopp med go stämning runt banan, full fart hela dagarna med alla olika klasser, gött häng på kvällarna med grillning osv! Fler sånna här race tack :)