Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Påskens aktiviteter
Dax för en liten recap vad som skett under påsken i Fredrik Bergs liv, man har ju ändå fått vara ledig några dagar extra och olika aktiviterer har såklart utövats! 
 
I Fredags körde jag, Kjelle och Chrilla en blöt och skoj MTB runda i skogarna runt Hällefors, inget syfte med passet direkt förutom att fila på tekniken kanske över de hala rötterna. Efter det åkte jag och Patricia ner till Loka Brunn för ett avkopplande dygn i deras Spa följt av middag och övernattning, mycket trevligt och jag passade även på att ta en massage för att mjuka upp lite stela muskler efter Gran Canaria veckorna. 
 
Lördagen bestod av en morgonlöp i backarna vid Loka följt av frukosbuffe och hemfärd igen, vi hade sen på kvällen besök av Chrilla, Emelie och Putte på årets premiär grillning på ballkongen, mycket trevligt även det.
 
I Söndags var vi ut och cyklade, mötte upp med Putte på brandstation och lite senare slog även Kjelle sällskap, vi fick en kanonfin runda i vårsolen på grusvägar till att börja med och sedan på astfalten avslutningsvis, körde på i 3,5h och fick ihop 100km för dagen.

 
Idag (måndag) och tillika annandag påsk och en extra ledig dag så passade jag och Putte på att bränna ner till Skövde och vara med på deras TräningsTävling "Billingeägget". Är ju alltid skoj att race,a och få sota ur systemet lite extra. Provkörde banan 2 varv och hade lite svårt att hitta runt då det gick stigar kors och tvärs överallt på området. Men jag kan också förstå att man inte vill lägga ner för mycket krut på bandning och pilning när det bara är ett skoj arrangemang för träningens skull. Mats Svensson och övriga "roddare" i detta ska ha en stor eloge för att dom ordnar det hela. Riktigt skoj också att så många deltagare dök upp, man fick nästan känslan av en "riktig" MTB XCO tävling med mycket folk som hejjade och skrek :-) Deltagarantalet uppgick nog grovt chansat till närmre 100 med ungdommar inräknat.
Resultat mässigt så svarade väl kroppen ungefär som jag hade förväntat mig, är ganska nedtränad nu efter veckorna på GC och någon bra form är det väl inte fråga om direkt. Fick slita ganska ont och hade inget vidare klipp i benen, men skoj var det och lyckades sladda in på en andra plats. Fightades lite med "hotellägaren"
Viktor Ludvigsson stundtals vilket var skoj och kul han se han köra starkt! I topp seglade Loket Olsson iväg direkt i start och var riktigt stark idag, hatten av! Jag kom efter lite i starten som 5-6a och kunde väl aldrig direkt utmana, han utökade ju även avståndet varje varv så han var klart starkare idag, vet inte vad diffen imål blev men skulle gissa på 40sek-1min kanske. 
 
Är ändå nöjd med dagen, tycker jag har formen lite där jag vill ha den just nu. Känner mig lite småsliten men har ändå ok grundtryck i benen, men när man ska sprätta på och gasa i race-fart så syrar de lite för tidigt. Upplevde samma sak förra året efter veckorna på GC, då var jag inte klok nog att vila ut det så det hängde med en bit in på de första tävlingarna. Iår ska jag försöka vara klokare ;-) 
Update
Varit hemma några dagar och hunnit ta ikapp lite på jobbet och i hemmet. Sparsamt med träning denna vecka för att vila upp kroppen lite efter träningslägret. Var ute och rullade 1,5h MTB igår och kollade statusen i skogen på de stigar/banor jag brukar träna på, är ok på vissa ställen nu, men sjukt blött så behövs nog nån/några veckor till innan de går att gasa som vanligti skogen. 
Nu ikväll brände jag även av ett pass 1h A2 löpning, klassisk mellanmjölk alltså, sådär halvhårt. Missbedömde tyvärr mörkrets infall lite så fick springa sista halvan av passet i mörker på isig stig, kunde gått illa men slutade bra som tur var :) 
 
I övrigt då? Inte så mycket att rapportera om. Eller jo, en kul grej är att häromdagen så fick Patricia äran att fronta bilderna för Grythyttans Gästgivaregårds nya hemsida/katalog, vart grymt snygga bilder och hon är ju så fin min kära sambo! Känns ju också coolt för mig som nu kan säga att jag bor ihop med en modell, kommer absolut börja nämna det i tid och otid, och skriva in det i mitt CV typ, haha ;-) Se bilder längre ner.
 
Allt för ikväll, nu ska vi kolla in senaste Beck filmen. 
 
Mjukt deluxe! 
 

Foto: Remediagroup.se
Åter hemma
Landade hemma i Grythyttan inatt vid 01.00 ungefär efter en problemfri men ganska seg hemresa. Det enda lilla bekymmret var väl att jag och Calle lyckades ta fel buss till flygplatsen från hotellet, men efterssom alla dessa bussar går till flygplatsen så spelar det ju ingen större roll (det underbara med charter) Det var väl egentligen mest synd om Robban som åkt före med lastbilen som kör cykelväskorna, han fick då vänta rätt länge på oss på flygplasten innan vi anlände, menmen ingen större skada skedd. 
 
Alltid skönt att komma hem igen såklart, dagen har spenderats i ett enda lugn. Sovmorgon med hjärtat först, långfrukost, långpromenad och nu film marathon. En perfekt chill söndag! 
 
Sammanställde lite timmar och mil från de två veckorna där nere och det landade på: 
54 timmar och 131mil, vilket är ca 10h mer än förra årets vistelse. Är nöjd med lägret och har väl inte direkt något att klaga på. Bra väder, bra boende, problemfri cykel, 0 punkor igen (!), gött sällskap och bra käk! 
Bodde ju första veckan med ihop Jeppe Slang, han har skrivit en bra sammanställning om sin resa HÄR som ni kan kolla in och även se lite mer bilder. 
Andra veckan bodde jag med Robert Carlsson och Lill-Carl Ljunggren. Robban känner jag ju sen innan men Carl har jag aldrig träffat förut. Han är ny i Kvänum för iår och jag är imponerad av hans inställning och träningsvilja. Det är inte direkt ofta jag får frågan på passen om vi ska skarva på rundan utan det brukar vara jag som får försöka övertala sällskapet om en eventuell förlängning. Men Calle kör gärna mycket och länge och dessutom diciplinerat i bergen. Att i så pass ung ålder inte dras med i den hetts som lätt blir i bergen utan istället köra efter sitt upplägg tycker jag är bra gjort! För de viktiga tävlingarna iår avgörs inte i en backe på GC (förutom dom på strava då!)
Jaja, nog om Lill Calle nu, han blir så mallig om han får för mycket beröm.. ;) 
 
Efterrätten sista dagen var i största laget.. Puh! (En av de bättre bilderna på Carl förövrigt) 
 
Tackar stumpyn för 2 problemfria veckor, både på asfalten och i skogen. 

Större delen av dagen har spenderats här med gumman och bra filmer! (Observera mörkläggningsförsöket, tonårslyakänsla!)