Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Västgötacupen Borås 2 dagars
Hemma igen efter en tripp ner till Borås för 2 deltävlingar i Västgötacupen. Drog ner i Fredags och plockade upp viktor och Ellen i Tibro som bott med mig i husbilen under helgen. Jag och Viktor testade banan på fredagskvällen och den var riktigt skoj tycker jag, klassisk MTB med mycket rötter och stenar, var även rejält kuperat! 
Herr elit startade sist på Lördagen vid 16 ca så det vart en lång dag av väntan. När vi väl rullat upp för start så visade det sig att ett starkt startfält fanns på plats vilket var svinkul då jag trodde det skulle bli tunnt på startlijen först. Planen var att gasa hårt och se hur lång det räckte, ser ju XC racen som mest träning inför långloppen och bra tillfällen att få köra max från start och vänja sig vid syran som kommer, något jag haft svårt för förut och behövt träna på, känns som jag kan kontrollera det bra iår och har haft lättare att "gå med" på långloppen när det rycks.
Tillbaka till loppet då. Hamnade i en tätgrupp med Slang, Kangas och Johan Widen i 2 varv. Sedan anslöt Dennis Walqvist och Martin Setterberg och tempot höjdes. På varv tre spricker det av i samband med att Micke Olsson kommer ikapp och går upp i tät, Dennis och Martin kan följa och vi övriga tappar dom. Lite senare släpper Widen och Jeppe slang så jag och David Kangas hamnar ihop och kör om 4e platsen. Vi har en kul fight resten av loppet och på sista vervet kan jag dryga ut lite och lyckas vara före imål och tar därmed fjärde platsen. Är absolut nöjd med det. 
 
Idag Söndag så var det nytt lopp och nu startade vi i Herr elit först istället, 09.00! Så det blev tidigt upp imorse för att få igång benen. Banan hade vänt varv och gjorts om lite. Kände direkt i starten idag att benen var småsega, kom dock igång efter något varv men saknade sprätt. Det gick på cruise control litegrann och jag åkte med Johan Widen och vi körde om 6e platsen. Tyvärr så får jag sladd på en hal rot på tredje varvet så bakhjuet slår i en stor sten och bakväxeln tar stryk. Gick inte växla längre och när jag kollar vad som hänt så hade vajern lossnat och hela bakväxeln hängde löst. Kunde bara köra på tyngsta växeln vilket var omöjligt på denna kuperade bana. Stanade i teknisk zon och kollade med det gick inte att åtgärda då växeln hängde löst. Blev tvungen att rulla av, aldrig kul att bryta ett lopp menmen shit happens ibland... 
 
Måste tacka Skövdes Mats och Bosse för hjälp med langning i helgen, kanonbra fixat :) Och även tack till Viktor och Ellen för sällskapet i husbilen. Var första gången vi bodde 3st i den vilket fungerade bra men man får vara lite smidig och vara uppe och gå en åt gången :) Vi har haft det så trevligt! 
 
En bild på Viktors fina axel efter en tur bland stenarna igår! 

Ellen knäppte några kort idag från racet