Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Lida Loop, 9a
Race rapport från Lida Loop. Gjorde en kanonstart och var 3a upp över krönet i den korta branta startbacken. Tempot under första loopen var sen väldigt ryckigt och det gick otroligt avvaktande bitvis. Blev lite oroligt när vi som satt bland de 10 första körde fel på en väg och ett 20tal bakomvarande kunde smita förbi. Fick börja om en bit ner i fältet och jaga positionerna man vill ha inför första smala stigen. Lyckades ändå komma upp bra igen ocg varvade efter första loopen i första gruppen som bestod av att 15tal cyklister. Andra loopen som är betydligt mer teknisk gick snabbt och farten var nu betydligt högre och jämnare. Emil Lindgren kom lös och hade en lucka på ca 1min ropade dom. Några hade sen åkt av och ut på tredje och sista loopen va vi ett 10tal kvar i första gruppen. Micke Olsson gör med 15km kvar ett ryck i en backe och får med sig Henrik Sparr o Johan Landström och de verkade starka. Vi övriga får släppa och kvar blir Jag, Martin Eriksson, Dennis Whalqvist och en Norsk i en grupp. 
Norksen och Dennis är sen oerhört starka på de platta snabba partierna och ansluter till dom framför igen och dom hämtar även i Emil Lindgren. Jag och Martin Eriksson bildar en grupp och blir ikappåkta av en stark Christoffer Stevensson på de avslutade vägarna. Mina ben krampar oerhört i baksida i sista målbacken och jag kan inte utmana om 7e platsen utan får nöja mig med en 9e plats imål. 
 
Visserligen mitt sämsta resultat i cupen iår men är ändå väldigt nöjd med resultatet. Hade inte de vassaste benen igår och fick slita endel för att följa och hålla hjul. Sen är det oerhört tufft i den här cupen iår, det är grymt hög nivå och sjukt många är oerhört starka! 
Förra året var jag 11a på LidaLoop, trots att jag stannde typ 5ggr och pumpade upp däcket som läckte luft, hade jag behövt göra det igår hade jag inte kunna drömma om en topp 20 placering ens! 
Det gäller att vara på tårna och ha bra dagar om man vill leverera resultat i cupen iår. Jag tycker det är skitkul, det höjer standarden och gör att man utvecklas som cyklist :) 
 
Kollade in Totalställningen i cupen och ser att jag nu ligger på 3e plats efter tre race! Nu vet vi ju alla att det bara är 6 av 9 deltävlingar som räknas vilket gör att det blir omkastningar i slutet, men det skiter vi i nu! För i dagsläget ligger jag 3a och det kan jag skryta med i minst två veckor till, hehe! 
 
Stort tack till bästa Patricia älskling som var med och fixade markservicen i helgen, perfekta langningar av flaskorna :)