Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Matar på
Två nya dagar med hårda pass avklarat. Igår brände jag bort till banan i Varberg där årets första tävling kördes och jag pajade sadeln + kedjan. Vände trenden och körde nu 5 varv utan strul, stabilt. Totalt vart det 4h och 95km igår. 

På eftermiddagen fick vi sällskap av Viktor och Ellen här på campingen för midsommar firande, mycket trevligt och kanonväder! Även camping turnering i brännboll hanns med på stranden:) 

Idag tog jag och Viktor bilen till Varberg och körde därifrån hela Bockstenenturen banan. Banan var torr och fin men benen börjar blir slitna nu alltså, löpningen i onsdags sitter i än!! 
Vi körde de 100km på ca 4.40 så det får ses som godkänt. 

Nej, nu väntar minigolf här ropas det. Imorgon kör vi SM banan i Värnamo, sen hem! 

Trött gäng:) 
Mängdvecka

Har kört hårt med träningen sedan tävlingarna I helgen nere I Borås. Denna vecka är tänkt som en hårdköra period inför SM som närmar sig, har även haft semester nu i veckan vilket underlättat att få in timmarna såklart. Har blivit både distanspass, tungt backpass och ett kombipass cykel/löpning i backe hittils. Kan meddela att mina ben är rejält skrot just nu, mest efter löpningen i slalombacken igår dock. Gissar att det kommer vara ännu värre imorgon! 

Har efter 5 träningsdagar I sträck tagit en vilodag idag och är nu redo för ytterligare tre dagar med hårdköra som avslutas i Värnamo på Söndag då jag och Viktor Ludvigsson ska träna på Sm banan.

Är just nu nere i Falkenberg då jag och Patricia åkte ner igår och landade lagom till fotbollen som dock inte var någon vidare rolig historia… Vi ska fira midsommar på campingen här nere.

Så imorgon väntar ett distanspass här på kusten, alltid kul att se lite nytt. Idag på vilodagen har vi brottats med typ 10 000 andra människor inne på Ullared, så nu är Patricia ocksåd nöjd och har fått sin del av resan, haha ;) 

----------------------------------------------

Måndagen bestod av ett galet fint distanspass runt järnboås sen till hjulsjö för att kolla nya teknikbanan där uppe samt rulla lite på de grymma stigarna såklart.

Nu även tvätt möjlighet där uppe


Tisdagen körde jag Mosserud Hills som jag kallar den, en höjd söder om loka som är lika jävlig från båda hållen, brände två gånger över "berget" vilket alltså ger 4 brutala backar! Var även spöregn dagen till ära vilket gjorde de till ett 3h missärpass.
Onsdag bestod av 15km racer till slalombacken i hökhöjden, där böt jag till löpskor och startade nere vid campingen och sprang 5ggr upp till toppstugan. Helt jävla brutalt jobbigt och stumma ben! De avslutande 15km hem på cykel var med tomm kropp.


Tillsist lite bilder från vår minisemester so far då! 
Västgötacupen Borås 2 dagars
Hemma igen efter en tripp ner till Borås för 2 deltävlingar i Västgötacupen. Drog ner i Fredags och plockade upp viktor och Ellen i Tibro som bott med mig i husbilen under helgen. Jag och Viktor testade banan på fredagskvällen och den var riktigt skoj tycker jag, klassisk MTB med mycket rötter och stenar, var även rejält kuperat! 
Herr elit startade sist på Lördagen vid 16 ca så det vart en lång dag av väntan. När vi väl rullat upp för start så visade det sig att ett starkt startfält fanns på plats vilket var svinkul då jag trodde det skulle bli tunnt på startlijen först. Planen var att gasa hårt och se hur lång det räckte, ser ju XC racen som mest träning inför långloppen och bra tillfällen att få köra max från start och vänja sig vid syran som kommer, något jag haft svårt för förut och behövt träna på, känns som jag kan kontrollera det bra iår och har haft lättare att "gå med" på långloppen när det rycks.
Tillbaka till loppet då. Hamnade i en tätgrupp med Slang, Kangas och Johan Widen i 2 varv. Sedan anslöt Dennis Walqvist och Martin Setterberg och tempot höjdes. På varv tre spricker det av i samband med att Micke Olsson kommer ikapp och går upp i tät, Dennis och Martin kan följa och vi övriga tappar dom. Lite senare släpper Widen och Jeppe slang så jag och David Kangas hamnar ihop och kör om 4e platsen. Vi har en kul fight resten av loppet och på sista vervet kan jag dryga ut lite och lyckas vara före imål och tar därmed fjärde platsen. Är absolut nöjd med det. 
 
Idag Söndag så var det nytt lopp och nu startade vi i Herr elit först istället, 09.00! Så det blev tidigt upp imorse för att få igång benen. Banan hade vänt varv och gjorts om lite. Kände direkt i starten idag att benen var småsega, kom dock igång efter något varv men saknade sprätt. Det gick på cruise control litegrann och jag åkte med Johan Widen och vi körde om 6e platsen. Tyvärr så får jag sladd på en hal rot på tredje varvet så bakhjuet slår i en stor sten och bakväxeln tar stryk. Gick inte växla längre och när jag kollar vad som hänt så hade vajern lossnat och hela bakväxeln hängde löst. Kunde bara köra på tyngsta växeln vilket var omöjligt på denna kuperade bana. Stanade i teknisk zon och kollade med det gick inte att åtgärda då växeln hängde löst. Blev tvungen att rulla av, aldrig kul att bryta ett lopp menmen shit happens ibland... 
 
Måste tacka Skövdes Mats och Bosse för hjälp med langning i helgen, kanonbra fixat :) Och även tack till Viktor och Ellen för sällskapet i husbilen. Var första gången vi bodde 3st i den vilket fungerade bra men man får vara lite smidig och vara uppe och gå en åt gången :) Vi har haft det så trevligt! 
 
En bild på Viktors fina axel efter en tur bland stenarna igår! 

Ellen knäppte några kort idag från racet