Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Stel!
Ja, läget efter kraschen i Rättvik i Söndags är väl att kroppen fick sig en rejäl smäll. Är fortfarande riktigt stel och värst är det i min högra höft och i ryggen. Igår haltade jag som en gammal gubbe men höften är bättre redan idag. Värre är det med ryggen, är lite orolig att något revben fått en spricka då det gör jäkligt ont om jag hostar.
Men glädjande nyheter är att jag var ut och rulla 90min på räcern imorse och det funkade bra, testade att trycka på lite och det gick bra att andas hårt också då det var skönt!
 
Imorgon gör jag ett test på MTB uppe vid Kullbergets krävande bana och ser hur det fungerar. Bestämmer efter det om det blir något SM på Lördag eller inte, men jag hoppas!!
 
Faktum är att denna situationen är nästan kusligt lik hur det såg ut förra året. Då gjorde jag EN ( 1! ) krasch som fick konsekvenser och det var just innan XCO SM, då var det så sent som dagen innan loppet när vi var ute och rullade på stigaran runt Isaberg och en stubbe som gömmer sig i gräset slår i min trampa och jag dyker i backen med huvudet före. Fick då en lättare hjärnskakning och blev groggy samt fick kraftig huvudvärk.
Då hjärnskakningar var anledningen till att jag fick lägga Enduro karriären på hyllan för 4 år sen nu så valde jag då att avstå förra årets SM för att inte riskera något.
 
Och nu är vi alltså i nästan samma situation, har gjort EN ( 1! ) större krasch iår och det blir just inför SM... Nästan lite sjukt. Men då det bara handlar om mjukdels skador eller rättare sagt smärta att härda ut med nu så skulle jag gissa att jag står på start i Värnamo på Lördag.
Men som sagt, morgondagens pass i skogen får avgöra.