Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

SM rapport
En kraftigt försenad race rapport från MTB SM i Värnamo då. Det sena inlägget beror väl främst på att jag hatar blogg.se nya portal som är svinkrånglig i mobilen nu + att jag i veckan jobbat sista veckan innan semester vilket inneburit mycket jobb som ska klaras av och de få timmarna på kvällarna har spenderats med träning eller ihop med Patricia. 
 
SM helgen nere i Värnamo var helt grym måste jag säga! Jag gillade banan skapt och min form var god, även bra sällskap i husbilen av Kjelle som var med hela tiden. Sedan hade jag GALET bra support av hela Kvänums IF hejjarklacken under racet, dom skrek och hejjade överallt, sjukt kul! 
För att dra en snabb genomgång av racet så fick jag en ganska kass start position i 5e ledet.
Men jag hade raceplanen för dagen klar för mig, -Avancera så mycket det går på den 800m långa startloopen, sen ta det kontrollerat första varven för att komma starkt på slutet, tanken var att kunna köra lika fort sista varvet som första. Då jag visste att 6varv x 6km som vi skulle köra skulle ge en måltid på 1h45min - 2h så tänkte jag att det går att dra nytta av lite långloppstänk även här. 
Starten gick och jag var runt 15e plats efter första varvet, hade lyckats plocka 5-10man på startloopen alltså. Sen jobbade jag min in i loppet och kände mig stark rakt igenom. Gick en fight med Erik Gunnarsson som sedan vurpade och tappade lite. Hamnade då solo men kunde avancera uppåt hela tiden under sista halvan av racet. Låg på en stabil 8e plats när Teamchefen Tommy (även nykorad SWE-Champ i sprint H40) ropar att jag har ca 25sek upp till 5e plats. Blir motiverad och gasar allt jag har, lite senare står Micke munk och ropar att det bara är ca 15sek upp till de tre cyklisterna före på plats 5, 6, 7. Får en förhoppning om att det kan gå att komma ikapp, men ut på sista varvet fick dom nog klara direktiv om att jag närmade mig så dom kunde öka farten dom också och deras grupp sprack upp lite men alla lyckades hålla undan för mig in till mål. 
Så jag gick imål på en 8e plats vilket jag ändå är sjukt nöjd med! För er som hängt med på bloggen vet ju att mitt deltagade var högst osäkert så sent som på Onsdagen innan Sm pga min vurpa på Mörksuggan. 
 
Så jag är otroligt glad över min prestation! Detta var ju även första gången jag stod på startlinjen i ett MTB XCO SM. Jag måste även säga att det var mäktig upplevelse, man tänker att det är väl ungefär samma sak som att köra en Swe-cup i XC.. Men icke, SM kändes så grymt mycket större och proffsigare, mycket publik och bra tryck :) 
 
Vill rikta ett STORT tack till Kjelle som var med och hjälpte till under helgen, till Tommy och Munken för perfekt stöttning under racet, till Jussi för hans hjälp med mina träningsfrågor inför racen och såklart till heeela Kvänums IF gänget på plats för alla hejjarop. Tack även till Almby Ik gänget som inte var dåliga att skrika dom heller :) 
 
Har känt mig sliten under hela veckan nu efter Sm, först igår (Lördag) så kände jag att benen svarade bra igen, så det var en rejäl urblåsning på Sm. Jag väljer att denna helg stå över Engelbrekts turen i Norberg och istället ta en lugn hemma helg och fokusera på kommande tävlingar under sen-sommaren. Har ju kört alla deltävlingar i Långloppscupen hittils och då man får ränka bort 3 av 9 deltävlingar så "har jag råd" att missa en tävling. Har heller aldrig kört i Norberg men vad jag hört så är det nästan bara grusväg, något jag inte är ett jättestort fan av.
 
Bilder från SM följer nedan, tagna av Joakim Norgren och Ellen Harrysson.