Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Långloppslapp igen
Då står vi inför nästa deltävling i Svenska långloppscupen till helgen, närmare bestämt nere i Eksjö med Ränneslättsturen. Det är en bana med mycket stig som jag trivs på. Gick även bra där förra året och jag noterade säsongsbästa på den tävlingen med en 4e plats efter spurt om 3e med Daniel Brengdalh. Då hade jag laddat upp med ett långlopp i Karlstad dagen innan på 60km, kanske inte optimalt, eller så var det de som gav de fina benen? Det där är ju alltid lite klurigt, vilken uppladdning som fungerar bäst.
Iår har jag hur som helst laddat med en riktigt tuff träningsvecka förra veckan med många långa och hårda pass. Detta följt av en lugnare vecka nu med fokus på vila. Vi får se om kroppen hinner återhämta sig eller om den fortfarande är lite sliten efter förra veckan. Tanken är att formen inte ska komma på allvar förens XC SM om 2v. Så både Ränneslätt och Mörksuggan som är nästa helg blir lite som det blir.
Men jag ska absolut ge allt och se hur långt det räcker, har ju min 3e plats totalt i cupen att försvara :)
 
Trevlig helg!
 
 
 
#1 - Henrik

Hej! Lycka till imorn!
Om du väljer fritt bland alla däck vilka kör du långloppen på och varför?

Svar: Hej, tack!
Jag använder till 90% fast track på långloppen. Är det torrt och snabbt typ Mörksuggan så är renegade att föredra. Är det stor punkarisk tex lida loop så kan Racing Ralph med Snakeskin vara ett klokt val. Det är även ett klockrent XC däck!
Kör hårt / Fredrik
Fredrik Berg

#2 - Henrik

Hej! Lycka till imorn!
Om du väljer fritt bland alla däck vilka kör du långloppen på och varför?