Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Team Bergslagsloppet

Har både glädjande och tråkiga nyheter såhär i mellandagarna.

Vi börjar väl med de tråkiga som är att min förkylning ännu inte släppt helt och hållet, är fortfarande hostig och snorig.. Har kunnat rulla några mil de senaste dagarna men hostar fortfarande upp slem å skit. Börjar känna att antalet dagar utan träning börjar bli lite för många nu. 
Insjuknade ju förra söndagen vilket innebär 1,5v sjukdom, men det blir lite bättre för varje dag nu så hoppas känna mig helt frisk vilken dag som helst. 

Har dock lagt ner tankarna på årets Rapha Festive 500, har typ 40 mil kvar på tre dagar vilket iof inte är någon omöjlighet alls men känns som risken är för stor att blåsa på med 5-6h pass flera dagar i rad direkt jag känner mig frisk. Festive500 är såklart trist att missa då jag kört det alla mina (läs två) år som elit cyklist ;) Men det är inte hela världen, viktigare att bli återställd. 

Då till det betydligt roligare som ni säkert antingen hört sen innan eller förstod på rubriken. 
Jag kommer till 2017 att skifta klubb, lag och cykelmärke. 
Efter att nästan enbart cyklat på Specialized hela min karriär så känns det grymt skoj att testa något nytt. Cykelmärket kommer alltså att bli Bianchi och jag blir en del av det Örebro baserade laget Team Bergslagsloppet. I och med detta så byter jag även klubb till Almby IK där jag var medlem under mitt första hela cykelår 2014.

Det känns grymt motiverande att testa något nytt, bli del av ett större lag och samtidigt få anknytningen lite närmare hemmet. 
Jag lånade hem en Bianchi och testade redan i mitten på Oktober, visserligen en ganska lågt specad modell men jag imponerades ändå av följsamheten och cykelglädjen i den! 

Som grädde på moset så kommer även min vapendragare och högra hand Mattias "Kjelle" Kjellberg att ta plats i teamet som "fixarfrasse" ute på racen i sommar samt ansvara för sociala medier. 
Kommer bli grymt detta!! Måste bara se till att bli frisk nu :)