Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Team Bergslagsloppet

Har både glädjande och tråkiga nyheter såhär i mellandagarna.

Vi börjar väl med de tråkiga som är att min förkylning ännu inte släppt helt och hållet, är fortfarande hostig och snorig.. Har kunnat rulla några mil de senaste dagarna men hostar fortfarande upp slem å skit. Börjar känna att antalet dagar utan träning börjar bli lite för många nu. 
Insjuknade ju förra söndagen vilket innebär 1,5v sjukdom, men det blir lite bättre för varje dag nu så hoppas känna mig helt frisk vilken dag som helst. 

Har dock lagt ner tankarna på årets Rapha Festive 500, har typ 40 mil kvar på tre dagar vilket iof inte är någon omöjlighet alls men känns som risken är för stor att blåsa på med 5-6h pass flera dagar i rad direkt jag känner mig frisk. Festive500 är såklart trist att missa då jag kört det alla mina (läs två) år som elit cyklist ;) Men det är inte hela världen, viktigare att bli återställd. 

Då till det betydligt roligare som ni säkert antingen hört sen innan eller förstod på rubriken. 
Jag kommer till 2017 att skifta klubb, lag och cykelmärke. 
Efter att nästan enbart cyklat på Specialized hela min karriär så känns det grymt skoj att testa något nytt. Cykelmärket kommer alltså att bli Bianchi och jag blir en del av det Örebro baserade laget Team Bergslagsloppet. I och med detta så byter jag även klubb till Almby IK där jag var medlem under mitt första hela cykelår 2014.

Det känns grymt motiverande att testa något nytt, bli del av ett större lag och samtidigt få anknytningen lite närmare hemmet. 
Jag lånade hem en Bianchi och testade redan i mitten på Oktober, visserligen en ganska lågt specad modell men jag imponerades ändå av följsamheten och cykelglädjen i den! 

Som grädde på moset så kommer även min vapendragare och högra hand Mattias "Kjelle" Kjellberg att ta plats i teamet som "fixarfrasse" ute på racen i sommar samt ansvara för sociala medier. 
Kommer bli grymt detta!! Måste bara se till att bli frisk nu :) 


Förkylningen från helvetet!
 Är nu inne på min sjätte sjukdag och dvs även min sjätte raka vilodag. Har inte varit från träning såhär många dagar i rad på flera år tror jag, hela säsongen 2016 och även uppbyggnads perioden höst 2015 löpte ju på utan en ända sjukdag, så jag gissar att jag får igen det med råge nu! Känns som allt kom på en gång, halsont, hosta, snuva m.m m.m.....
Men jag försöker hålla mig lugn och inte stressa upp över det, bara att låta det läka ut innan det går att träna. Igår kväll så bastade jag hos mor o far och nu känns det verkligen som det brutit ut, har svettats och frusit om vart annat hela natten så hoppas skiten är ute nu. Mår bättre idag och känner mig piggare men hostar fortfarande ganska illa.
Vi får se hur det går med min Rapha Festive 500 nu som jag sett fram emot att klippa i år också mellan jul och nyår. Som det känns nu kan jag inte börja träna förens om 2-3 dagar kanske så det blir halvtight att klara de 500km men ska absolut ge det ett försök om chansen finns.
 
Shit vad stel och jävlig kroppen blir också när man inte tränar, känns som allt stelnar till och blir ömt när man inte håller igång kroppen. Kan ju visserligen bero på infektionen också såklart men jag mår absolut bäst av att hålla igång. 
 
23/12 idag, vilket innebär dagen före julafton och vi har extra öppet till 19.00 på jobbet, så några timmar till, sen väntar julfirande!
 
Passar på att önska alla besökare på denna blogg en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
 
 
 
 
Onsdag

Veckorna rullar på och snart är vi inne i julveckan. Träningen rullar på fint också och jag har nu en ganska hård belastning. Tanken är att nästa vecka ta det lite lugnare för att sedan försöka köra Rapha500 mellan jul och nyår för tredje gången! 


Årets träningsläger på GC är nu bokat också och vi blir ett grymt gött gäng på 4pers som åker ner 2v i början på Feb. Vi har denna gång hyrt en lägenhet som kommer bli toppen att utgå ifrån. 

Full gas! Lite bilder från senaste tiden. 

WheelLake MTB
Julbord på hfs herrgård
Grym måne på morgonlöpen
Kjelles hoj havererade på turen i söndags så han fick byta till annnas och leka Froome från touren iår när han fick en för liten cykel på berget ;)