Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Nya race
Några dagar har gått sedan ett av årets stora mål, Cykelvasan. Lite av den tomhet som kan komma efter stora tävlingar som man satsat hårt mot har innefunnit sig. Hade ju tre stora mål och fokustävlingar under denna säsong. XCO SM, Cykelvasan och slutligen då XCM SM i Ånnaboda som går om 3v. Så det blir årets sista stora tävling och jag hoppas såklart kunna leverera samma fina form och resultat som jag lyckats med hittils iår. 
 
Men först ska vi averka några andra tävlingar nu närmast. Helgen som väntar nu kommer jag köra Västgötacupen nere i Mariestad på Söndag. Nästa helg sticker jag och Viktor till Norge och kör Ultrabirken på Fredag. Förra året körde jag Birkebeinerrittet, tävlingen som är Norges motsvarighet till Cykelvasan med säkert 15 000 startande. Men jag var inte så imponerad av den tävlingen. 87km grusväg med massa Norskar som inte ville dra en meter förutom sista 20km som är utför ner från fjället där det går ruskigt fort och kraschades hejvilt! 
Så iår tänkte jag istället alltså testa Ultrabirken som går på Fredagen innan "riktiga Birken" som går på Lördagen. Taket är satt till max 600 deltagare och man ska köra 110km fjällterräng med en uppskattad vinnartid på 5 timmar, så det lär bli tufft! 
Det ska bli grymt kul att testa ett sånt typ av lopp där man får disponera krafterna på ett annat vis och jag och Viktor har sagt att vi ska köra loppet ihop. 
Blir bra att testa köra en sådan "etapp" ihop inför nästa år då planen är att köra något etapplopp nere i Europa tillsammans. 
Hade ett långt och bra samtal med min tränare och bollplank Jussi igår där vi också diskuterade etapplopp och vilket som kan vara lämpligt att köra, det måste ju ligga rätt i tiden för den Svenska säsongen också. Vi pratade om Transalp som ett alternativ och jag har också funderingar på Andalusien Bike race som går på vårkanten som ett bra race att kicka igång nästa säsong. Det är fortfarande långt dit så tid finns att fundera över detta. Först ska vi klara av 5 timmar i Norska fjällen nästa helg :) 
 
Har någon av er läsare kört ett Etapplopp nere i Europa och vill dela med er av information kring loppet eller liknande så tveka inte att höra av er! fredrik.berg@biketires.se
 
Några bilder från Cykelvasan tagna av mtbfoto.se och happyride.se
 
 
 
 
#1 - Micke Kippilä

Tja,
Har du kollat på detta etapplopp
http://transpyr.com/en/

Svar: Tjena, tack! Ska kollas in :)
Fredrik Berg