Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Kollat Finnmarksturen

Efter vistelsen i Sälen så har Viktor och Ellen bott hos oss några dagar i Grythyttan. Vi har hunnit med både jetski åkning och besök på lokala puben Cornelis! Igår stack jag och Viktor upp till Ludvika för att köra igenom banan på finnmarksturen som går nästa helg. Banan var riktigt torr och fin, vi försökte ha bra tempo hela tiden för att få en bra känsla för stigarna. Jag gillar banan i Ludvika och den kvalar nog in som bästa Långloppsbana ihop med billingeracet enligt mig. Den har allt, snabba grusvägar, snabba stigar och även endel mer tekniska partier. Sedna är det upp och ner hela tiden med mycket backar och totalt ca 1000hm på de 70km. Vi körde runt på 2h50min igår med några små felkörningar bara, racet brukar vinnas på 2h20min ungefär, lite beroende på väder såklart. Jag körde med Specialized FastTrack däck både fram och bak igår vilket funkar kanon på denna bana, rullar bra och bra grepp både när det är torrt och lite blött, 2.0 bredd på dessa och ett lufttryck på 1,9.

I lördags var vi även och kollade på battle of vikings i Ånnaboda, riktigt skoj att se och ett bra arrangemang! Kul att träffa lite gammalt enduro folk igen och hejja fram Jocke Ljunggren som lyckades knipa en 4e plats i racet som var fullt av världs stjärnor!

Går nu in i en ny vecka av semester som är lite mer oplanerad än tidigare, känns skönt för en gångs skull. Brukar kunna hitta på saker att roa mig med :)