Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Äntligen
Ja, idag hände något jag försökt med länge. I två år har jag försökt slå en tid på ett strava segment uppför Kullberget. "Kullberget uphill" heter segmentet, är 400m långt och har en stigning på 28hm. För er lokala läsare så börjar det i foten på Kullberget vid spånkurvan på milbanan där dom grävt ett litet mini dike rakt över banan, sen slutar det på toppen när man nått upp på sista bergshällen där en liten grillplats finns. För att sätta en bra tid måste det vara väldigt torrt i marken då det är fullt med rötter kors och tvärs på vägen upp, bitvis är det även så brant att 36T i fram som jag hade idag är på gränsen om man vill hålla spinnet uppe.
 
Hur som helst, sommaren 2014, när jag bara hade cyklat i nått år så satte jag tiden 2,18 upp för denna backe. Sedan dess har den tiden varit omöjlig att ta, trots flera seriösa försök. Har inte varit under 2,20 sedan dess heller för den delen. 
Men idag, idag kände jag att benen var rejät på hugget när jag trampade hemifrån och upp till kullberget. Och med dammtorrt i marken så tänkte jag att nu jäklar. Hade egentligen planerat köra en en annan backe som tar ca 1min men kunde inte hålla mig från att testa ge tiden från 2014 en match. Körde backen fyra gånger för att de skulle bli ett bra intervallpass, lyckades jaga upp pulsen i 180 vilket inte är vanligt för att vara mig på ett solo träninspass, det tyder på att formen är god! 
 
Efter att ha kommit hem och fått upp filen på Strava så kunde jag glädjande nog se att bästa tiden numera är 2,10!!!! :)) Alltså en kapning på 8sek från det gamla "omöjliga" rekordet. Yeees! Bra formbesked inför helgens tävling, gäller bara att förvalta fomen väl nu. 
 
Just ja, anledningen till att dagens pass blev i Kullberget var att jag rekade en ny XC bana där, vi har ett flertal banor där redan idag men det vore kul att bygga en mer renodlad MTB bana, nu kör vi mest på befintliga motions spår. Det är ju grymt mycket jobb att göra en sådan såklart men jag tänker att om man har en bra grund vilket vi har där uppe så kan man sedan göra små ändringar med hopp, drops, stenkistor osv efter hand. 
Men först måste vi ha markägarens tillstånd såklart, så jag har spenderat större delen av förmiddagen i telefon med säkert 10 olika personer som hela tiden hänvisat visare. När jag slutligen fick tag på rätt person på Stora Enso så var han inte anträffbar såklart. Skickade ett mail istället och hoppas på det bästa.
 
Allt för nu, bild från utsiktplatsen på Kullbergetstoppen.