Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Kul sålänge det varade
Landade i Grythyttan igen för några timmar sedan efter en dag nere i Varberg. Jag och Patricia drog iväg runt lunch igår och bodde i Mölndal inatt på vägen ner för att köra de sista 7 milen till tävlingen imorse. 
Tävlingspremiär för 2016 alltså och alltid lite extra nervöst. Provkörde banan säkert 5 varv för att ha koll på den då det fanns endel tekniska svårgheter och byggda partier man va tvungen att ha koll på. Banan kändes annars riktigt kul och passade mig bra, lite för dåligt med backar dock kanske.
Starten vart förskjuten en halvtimma då ungdoms klassen innan hade en otäck vurpa med ambulans färd, hoppas det gick bra med killen! Var väl överlag ganska mycket vurpor idag verka det som, vid det större droppet hade 4-5st vurpat ganska hårt under dagen sa dom. Där gick ju även Viktor omkull igår och skadade axeln så han inte kunde starta idag, riktigt trist, hoppas han är snabbt tillbaka! 
 
Race rapport då: Det varade inte så länge idag tyvärr.. 
Startade bra och var ut som 3a, ledaren körde sen lite stop inne i skogen så jag kunde gå upp i ledning och körde första varvet i ledning. När vi varvade till varv 2 så släppte jag upp Erik och Jeppe för att känna på dom lite och Jeppe höll bra fart i skogen men vi höll ihop och David Kangas var även med i klungan som bestod av oss fyra. 
Sen vid rockgarden på andra varvet så slår jag i en sten lite för hårt och punkar tyvärr. Tur i oturen så är teknisk zon precis där så med hjäp av två snälla Almby ledare så byter vi mitt hjul ganska snabbt, tappade kanske 1,5min och tänkte att det går att ta ikapp. Men nu var det betydligt mer trafik i spåret vilket gjorde att jag fick ta C spåret vid första droppet och tvingas sen stanna upp helt i backen efter, när jag sen ska trampa igång så går kedjan av.... RIDÅ NER! Fyfan, då var loppet verkligen kört. Men hade ett extra kedjelås på hojen så får på det men det tar säkert 10min och tänker när jag kommer iväg att jag rullar runt resterande varv för tränings skull och evetuellt plocka nån poäng.
Som grädde på moset så lyckas jag sedan pajja min sadel också, tror det berodde på lite oaktiv köring och vid ett dropp så "halvsatt" jag och landade lite tungt i sadeln, så skyller inte på dåligt material utan det var nog bara oengagerad cykling från min sida.
 
Men efter den incidenten så tvingades jag konstatera att en DNF var ett faktum. Hatar att bryta och speciellt när man känner sig pigg i kroppen och bara vill mosa på!! 
 
Menmen, bara att blicka framåt. Nu läggs det på däck med Snakeskin och byts sadel så jävlar blir det åka av framöver. Unnar min en träningstävling för mig själv imorgon på nån timme då jag känner att jag måste få bli trött! 
Kjelle ville vara med också så det blir bra :) 
 
Foto: Mats Svensson från Jeppes http://www.slangens.se 
Och Patricia