Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Dubbelhelg på G!
Ny helg på G och nya tävlingar likaså. Säter på Lördag och "hemma" tävlingen 1majloppet i Kvänum på Söndag. Siktar på att få till ett stabilt lopp på Lördag utan bekymmer då förra helgen inte vart någon succe. Kommer troligtvis få rejält kass startposition på Lördag då tävlingen är internationell Cat2 och efterssom jag saknar UCI poäng så får jag starta bland dom sista.. Bara göra de bästa av de och försöka få ett stabilt lopp. 
 
Åker sen direkt från Säter till Viktor och Ellen i Skövde och laddar upp för Söndagens race i Kvänum, vi får se vad som finns kvar i benen då :) 
 
Snöat idag också, sjukt! Kollade på instgram från året, då la jag ut en bild på "värmebölja" med cykling i korta bibs och strålande sol. Idag har det varit +1 och snöstorm.. Det va bättre förr ;)
 
2015

2016 
Kul sålänge det varade
Landade i Grythyttan igen för några timmar sedan efter en dag nere i Varberg. Jag och Patricia drog iväg runt lunch igår och bodde i Mölndal inatt på vägen ner för att köra de sista 7 milen till tävlingen imorse. 
Tävlingspremiär för 2016 alltså och alltid lite extra nervöst. Provkörde banan säkert 5 varv för att ha koll på den då det fanns endel tekniska svårgheter och byggda partier man va tvungen att ha koll på. Banan kändes annars riktigt kul och passade mig bra, lite för dåligt med backar dock kanske.
Starten vart förskjuten en halvtimma då ungdoms klassen innan hade en otäck vurpa med ambulans färd, hoppas det gick bra med killen! Var väl överlag ganska mycket vurpor idag verka det som, vid det större droppet hade 4-5st vurpat ganska hårt under dagen sa dom. Där gick ju även Viktor omkull igår och skadade axeln så han inte kunde starta idag, riktigt trist, hoppas han är snabbt tillbaka! 
 
Race rapport då: Det varade inte så länge idag tyvärr.. 
Startade bra och var ut som 3a, ledaren körde sen lite stop inne i skogen så jag kunde gå upp i ledning och körde första varvet i ledning. När vi varvade till varv 2 så släppte jag upp Erik och Jeppe för att känna på dom lite och Jeppe höll bra fart i skogen men vi höll ihop och David Kangas var även med i klungan som bestod av oss fyra. 
Sen vid rockgarden på andra varvet så slår jag i en sten lite för hårt och punkar tyvärr. Tur i oturen så är teknisk zon precis där så med hjäp av två snälla Almby ledare så byter vi mitt hjul ganska snabbt, tappade kanske 1,5min och tänkte att det går att ta ikapp. Men nu var det betydligt mer trafik i spåret vilket gjorde att jag fick ta C spåret vid första droppet och tvingas sen stanna upp helt i backen efter, när jag sen ska trampa igång så går kedjan av.... RIDÅ NER! Fyfan, då var loppet verkligen kört. Men hade ett extra kedjelås på hojen så får på det men det tar säkert 10min och tänker när jag kommer iväg att jag rullar runt resterande varv för tränings skull och evetuellt plocka nån poäng.
Som grädde på moset så lyckas jag sedan pajja min sadel också, tror det berodde på lite oaktiv köring och vid ett dropp så "halvsatt" jag och landade lite tungt i sadeln, så skyller inte på dåligt material utan det var nog bara oengagerad cykling från min sida.
 
Men efter den incidenten så tvingades jag konstatera att en DNF var ett faktum. Hatar att bryta och speciellt när man känner sig pigg i kroppen och bara vill mosa på!! 
 
Menmen, bara att blicka framåt. Nu läggs det på däck med Snakeskin och byts sadel så jävlar blir det åka av framöver. Unnar min en träningstävling för mig själv imorgon på nån timme då jag känner att jag måste få bli trött! 
Kjelle ville vara med också så det blir bra :) 
 
Foto: Mats Svensson från Jeppes http://www.slangens.se 
Och Patricia

 
 


 
 
TT Badis, finbesök och racepremiär
I Lördags körde vi ju en träningstävling nere på stigarna vid badstranden i Grythyttan, vi hade skaplig tur med vädret med tanke på hur det öste ner på Söndagen sen. Vi var runt 10 stycken som ville vara med och race'a på de hala rötterna. Upplägget var mass start och 2 varv. Sen fick man tidsdiffen framåt i handikapp när vi körde omstart sen, omvänd jaktstart alltså där först imål vinner. Nu var det ett varv full gas som gällde och vann gjorde Kjelle ca 20meter före mig, så det vart riktigt spnnande. Tätt därpå kom Viktor och Jeppeslang imål, riktigt skoj att dom ville komma upp och vara med i helgen. Vi passade även på att köra ett snabb distans / skogspass på eftremiddagen med ganska trötta ben :) 
 
Nu gäller det att börja förbereda första "riktiga" loppet för året då första detävlingen i Västgötacupen väntar på Lördag nere i Varberg. Ska bli riktigt skoj att dra igång säsongen snart!