Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Back in work
Tillbaka på jobbet idag, inne hela dagen med en grymt fin höstdag utanför fönstret.... Så är det ibland! Har hunnit ta tag i diverse saker iaf och även styrt upp lite med cyklarna inför helgen med Röhnisch nere på LokaBrunn nu Lördag-Söndag. Jag och Christian var ju ner och rekade lite banor igår och det kommer bli toppen!
 
Har även varit iväg till Maria på Marias massage idag, brukar vara där någon gång i månaden för att mjuka upp lite, främst i ryggen då det blir endel tunga lyft på jobbet med vitvarorna, men ibland går vi även igenom benen och idag var ett sådan tillfälle. Är alltid skönt att mjuka upp benmusklerna lite som får jobba hårt och ofta är rätt stela och ömma. Jag är ganska dålig på strech och det straffar sig ju, då är det riktigt skönt att få en bra uppmjukning på benen. Idag gav hon även lite zon-terapi på mina fötter vilket var helt nytt för mig men verkade rätt intressant måste jag säga. På en punkt i foten så kunde hon känna att jag var stel i nacken och det stämmer faktiskt nu efter 1v på en extremt hård säng i Spanien!
Detta är något jag måste testa mer känner jag :)
  
Hemma igen!
Dåligt med inlägg ett tag nu, detta beror väl mest på att semester läge har varit på men också att internet uppkopplingen på stället vi bodde var rejält kass, så även om jag skule vilja kasta upp lite bilder här så hade det nog varit omöjligt. 
För er som missat så har vi alltså varit i Calpe i Spanien. Jag och Patricia flög ner direkt efter Karlstad XC förra Söndagen och på plats fanns redan tjocka släkten. Dom hyr varje år ett hus någonstans i Spanien och nu var det i Calpe ca 7mil norr om Alicante på Costa Brava kusten. Familj och släkt är där i 2v men jag och Paticia fick nöja oss med fem dagar. Pga den relativt korta vistelsen så tog jag inte med någon cykel ner, säsongen är ju också slut så jag fick nöja mig med löparskorna. Har kört något löp pass om dagen och en dag var jag upp på Calpe klippan som är ett känt landmärke för Calpe standen, se bilder nedan :) 
 
Mini semestern var annars trevlig och huset vi bodde i var fint, alltid skönt med lite sol! Fast nu måste jag byta om, jag och Chrilla ska ner till Loka Brunn och cykla runt lite och reka banorna till nästa helgs evenemang med Röhnisch där nere, mer om det senare! 
 
Lite blandat från Calpe. 


 
Karlstad XC
Sitter på Skavsta flygplats med gumman och tar en kaffe. Vi var tvugna att åka vid 02.30 inatt för att hinna upp i tid, lite segt men de funka. Vi är på väg mot Spanien för 1v semester för er som missat det föresten:) 

Sista racet för säsongen igår då, nämligen Karlstad XC. En solig dag i Värmland såklart även om banan var rejält vattensjuk! Startfältet var hårt som nämnt i tidigare inlägg men det motiverar och är ju alltid skoj. Efter ca 7-8km så går dubble svenska mästaren i landsväg Micke Olsson upp och höjer tempot. Jag lyckas ensam följa en stund men känner sen att det går lite för fort och tvingas släppa. Norén kommer om och försöker gå ikapp själv men även han tvingas ge upp efter en stund. Jag, Norén, Kangas och Wahlqvist bildar då en grupp som håller ihop nästan hela loppet. Kangas släpper lite lucka efter Bryngfjordsbacken med 15km kvar och på efterföljande grusväg lagtempo kör vi andra tre och Kangas tvingas släppa helt. Jag, Norén och Wahlqvist håller ihop in mot mål och det blir spurt uppgörelse. Dennis drar igång spurten och verkade stark men rycker sen ur pedalen så jag passar på att smita om på en ytter rökare och kan gå imål som 2a! Micke Olsson körde grymt starkt och vann solo. 

Grymt härligt och en perfekt avslutning på säsongen :-) 

Tack till Putte och Rebecca som langade idag och även bra kört av Kjelle och krilla som krigade på fint i leran! 

Bilder tagna av krilla och Anders Almhed