Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Imorgon kör vi!
Slut på vilo tramset nu! Imorgon kör jag igång med träningen inför 2016 på allvar. Har tränat sporadiskt under 4 veckors tid nu och har väl haft 5-10h per vecka ungefär, men med nästan enbart "ut och lekhojja" pass. Så imorgon laddar vi på igen, har riggat upp racern i trainern nu på kvällen samt städat rocky gymmet så allt är redo :) 
 
Vad har hänt sen sist vi hördes då? Jo, endel roliga saker faktiskt. Jag har i veckan gjort klart med Tommy nere på Evalds för en fortsättning i teamet och i Kvänums IF vilket känns riktigt skoj, trivs superbra i både team och klubb men det var inte solklart med fortsättning då en annan aktör i visade intresse. Men jag är glad att det landade hos Evalds ändå vilket även ger mig möjlighet att likt iår cykla på världens bästa MTB, nämligen Epicen! Vill såklart också passa på att tacka Tommy och c:o nere på Evalds MTB för fortsatt förtroende, ser fram emot 2016! 
 
 
 
I Lördags gick ju CX SM i Sthlm och jag var faktiskt där och kollade, kändes lite udda att stå på sidan av men man kan lära sig endel av det också. Träffade några sköna gubbar som jag stog och tjöta lite med och kolla på racet när Wengan starkt kammade hem det hela! Grattis. 
Jag slog egentligen två flugor i en smäll i Lördags då jag först var och hälsade på Jussi Henttonen som bor strax utanför Sthlm i Haninge. För er som inte känner till Jussi så har han varit en väldigt duktig cyklist förr om åren och tränat både Fredrik Kessiakoff och Calle Friberg. Jussi tävlar även han för Kvänum och jag träffade honom första gången på Gran Canaria iår. 
Då jag känner att jag inte kommer längre på min egen kunskap inom cyklingen så måste jag nu ta hjälp utifrån. Jag har på två tävlings säsonger nått en nivå som gör mig till topp 10-15 i Sverige på långloppen om varje kotte är med på startlinjen. För att nu kunna ta nästa steg så behöver jag jobba på mina svagheter, jag vet ungefär vilka dom är, men jag vet inte hur jag ska åtgärda dom. Här kommer då Jussi in i bilden. Jag kontaktade honom för några veckor sedan och Jussi ville vänlig som han är ställa upp och coacha mig, hjälpa till med en grundläggade plan, sätta upp mål och vara bollplank. Detta är något jag är oerhört tacksam för och hoppas kunna ta mig ytterligae ett kliv mot toppen. 
Jag och Jussi cyklade i Lördags en runda på kanon fina stigar innan vi satte oss och diskuterade lite. Känner mig oerhört taggad att dra igång träningen nu, jobba på mina svagheter och bli en bättre cyklist 2016! 
 
Mycket text idag, men så blir det när man måste blogga ikapp lite! 
 
Dåligt med bilder tyvärr, ni får nöja er med några från min nya XC bana uppe runt Knuta som jag byggt idag, mer om den senare.