Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Långpanna nr1
Vinterns första distans runda idag i sällskap av Putte, vi startade 09.00 och tog sikte upp mot Fredriksberg och fick till en bra runda. Har kört den förut och det är perfekt att cykla på grusvägarna uppåt där. Norr om Sävsjön så ser man inte en bil förens man är framme i Fredriksberg. Det är som min vän Norman från Tyskland sa om skogen norr om Sävsjön -It´s the end of the world! :) 
Idag såg vi visserligen till några jägare som stod och lurpassade brevid vägen. Blev genast oroliga att dom skulle skjuta på allt som rör sig.. Men vi klarade oss idag också. 
Kände mig stark genom hela passet idag som varade i 4,5h och över 120km. Vi försökte hålla igen lite på farten då det inte finns någon anledning att köra skiten ur sig såhär års. Putte var stark även han och orkade sitta brevid nästan hela rundan förutom någon mil på slutet då han hyrde platsen i Kjelles kärra :) 
 


 
Imorgon kör vi!
Slut på vilo tramset nu! Imorgon kör jag igång med träningen inför 2016 på allvar. Har tränat sporadiskt under 4 veckors tid nu och har väl haft 5-10h per vecka ungefär, men med nästan enbart "ut och lekhojja" pass. Så imorgon laddar vi på igen, har riggat upp racern i trainern nu på kvällen samt städat rocky gymmet så allt är redo :) 
 
Vad har hänt sen sist vi hördes då? Jo, endel roliga saker faktiskt. Jag har i veckan gjort klart med Tommy nere på Evalds för en fortsättning i teamet och i Kvänums IF vilket känns riktigt skoj, trivs superbra i både team och klubb men det var inte solklart med fortsättning då en annan aktör i visade intresse. Men jag är glad att det landade hos Evalds ändå vilket även ger mig möjlighet att likt iår cykla på världens bästa MTB, nämligen Epicen! Vill såklart också passa på att tacka Tommy och c:o nere på Evalds MTB för fortsatt förtroende, ser fram emot 2016! 
 
 
 
I Lördags gick ju CX SM i Sthlm och jag var faktiskt där och kollade, kändes lite udda att stå på sidan av men man kan lära sig endel av det också. Träffade några sköna gubbar som jag stog och tjöta lite med och kolla på racet när Wengan starkt kammade hem det hela! Grattis. 
Jag slog egentligen två flugor i en smäll i Lördags då jag först var och hälsade på Jussi Henttonen som bor strax utanför Sthlm i Haninge. För er som inte känner till Jussi så har han varit en väldigt duktig cyklist förr om åren och tränat både Fredrik Kessiakoff och Calle Friberg. Jussi tävlar även han för Kvänum och jag träffade honom första gången på Gran Canaria iår. 
Då jag känner att jag inte kommer längre på min egen kunskap inom cyklingen så måste jag nu ta hjälp utifrån. Jag har på två tävlings säsonger nått en nivå som gör mig till topp 10-15 i Sverige på långloppen om varje kotte är med på startlinjen. För att nu kunna ta nästa steg så behöver jag jobba på mina svagheter, jag vet ungefär vilka dom är, men jag vet inte hur jag ska åtgärda dom. Här kommer då Jussi in i bilden. Jag kontaktade honom för några veckor sedan och Jussi ville vänlig som han är ställa upp och coacha mig, hjälpa till med en grundläggade plan, sätta upp mål och vara bollplank. Detta är något jag är oerhört tacksam för och hoppas kunna ta mig ytterligae ett kliv mot toppen. 
Jag och Jussi cyklade i Lördags en runda på kanon fina stigar innan vi satte oss och diskuterade lite. Känner mig oerhört taggad att dra igång träningen nu, jobba på mina svagheter och bli en bättre cyklist 2016! 
 
Mycket text idag, men så blir det när man måste blogga ikapp lite! 
 
Dåligt med bilder tyvärr, ni får nöja er med några från min nya XC bana uppe runt Knuta som jag byggt idag, mer om den senare. 
27år
Grattis till mig idag då jag denna dag den 18okt fyller hela 27år, ingen åldersnoja här inte även om jag snart får köra i veteran H30 klass ute på racen;)
Det är som man brukar säga, -"Förr var man ung och lovande, nu är man bara lovande"! haha. 
Har blivit firad i dagarna två nu, eller egentligen var den officiella födelsedagskalaseringen igår med släkten men i fredags hade vi lite kalas också med några vänner. Var en kombination av den klassiksa "afterseason" festen och lite födelsedagskalas. Det vart dock en light-variant iår då förra årets afterseason kalas slutade lite väl blött :) Skönt på alla sätt då man som gammal man numera slipper ligga och sova bort en hel dag dagen efter en sån tillställning! Hur som helst, tack till alla er som firat mig i helgen.
 
Det har ju varit fantastiska dagar ute ett tag nu, soligt och underbar höstluft. Har hunnit med lite träning i helgen också mellan all matlagning, dukning osv. Igår var jag ute och löpte i 1,5h vilket kändes i benen idag vill jag lova. Och idag var jag, Putte, Kjelle och Erik ute på en runda upp till Hjulsjö och deras fina MTB banor där uppe, vill slå ett slag för Hjulsjö för er som ej vart där, mycket fin stig och flowiga partier. Jag fick ihop 3,5h idag vilket känns bra då jag saknat något längre pass en tid nu. Tack för sällskapet boys!