Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Favoritstigen
Skönt med en helg hemma + inget helgjobb, vet inte när det inträffade senast. Lyxade till det med sovmorgon till 09 imorse och åt sedan sedan ensamfrukost då Patricia jobbar helg. Planen på förmiddagen var 1,5h MTB varav 1h runt tröskel på XC banan nere vid badis, ett varv som tar ca 15min så räknade med 4varv. Ni som är lokala läsare och kört Badis stigen vet att den är rejält stökig med rötter överallt och samtidigt ganska platt och snabb så det gäller att sätta spåren rätt för att inte stå på näsan, speciellt i detta väder. Planen var som sagt 1h med gas på tröskelpuls och försöka köra så "cleant" som möjligt med kontroll och få misstag. Det gick riktigt bra och jag kände mig pigg i benen trots gårdagens tunga gympass. 
Jag chansade även och körde extra lågt luft tryck i däcken idag, dels för att få bättre grepp i leran men också för att "vara tvungen" att köra mjukt och fint för att undvika genomslag och punka (kör med slang nu). 
 
På några race i år har tyvärr punka stoppat mig, bla är Lida loop och cykelvasan dom som grämer mig mest för att det hände. På Lida hade jag riktigt fin form och det kunde ha blivit en bra dag om inte punkan slog till. På cykelvasan hade jag redan tappad tätgruppen och dagen var väl körd men fick springa typ 5-6km i cykelskor till nästa kontoll vilket inte var det jag tänkt mig med ett av årets stora mål... 
 
Nog om det. Då jag kör på en HT nu under vintern som kräver mer aktiv cyklist för att undvika genomslag så försöker jag under varje MTB pass  bli mer "soft" och rörlig i sadeln. Att jag kan cykla fort i stökig terräng, det vet jag. Men det gäller att kunna göra det mjukt och fint också, inte bara fläska på och stå där med punka sen... 
 
Hur som helst så slutade dagens pass på varv 3 med just punka, retligt nog ;) haha.. Är nog första punkan sen Vasan tror jag så det har blivit bättre iaf. Och till mitt försvar kan jag faktiskt skylla på däcket idag tror jag, då det spruckit och blivit ett stort hål i det. Däcket har gått många mil och jag visste att det var dåligt. Så om jag rev sönder det mot en sten eller om det sprack för det var dåligt i sidan låter jag vara osagt men jag skyller på det sistnämnda iallafall :) 
 
 
Innan missödet på favortistigen idag, tror jag våga stick ut näsan och säga att inte många i sverige kör ifrån mig på den här stigen, kört den så många gånger nu och kan den i sömnen. Det finns segment åt alla möjliga håll så alla är välkomna att testa ;) 
 


Lyxade med lite Fairing pannkakor till lunch!