Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Långa Lugnet Falun
Ligger i soffan och tar igen mig efter dagens race i Falun, deltävling 2 i Långloppscupen har körts i form av Långa Lugnet. Ett ganska kort långlopp på 62km och en vinnartid på ca 2h15min. Men det tar ut sin rätt med mycket höjd och runt 1100hm totalt. 
Hade med mig mina kära föräldrar upp imorse och vi var uppe i god tid. Starten gick 10.30 och nytt för iår var ingen masterstart utan fullgas från början istället. Tyckte det gick ganska lugnt i startbacken och det tyckte nog många för klungan var stooor till att börja med, innan varvning för loop två hade det dock spruckit av och jag satt i en grupp med klubbkompisen Noren, och två falu cyklister med placeringarna 8-11 ungefär. På andra loopen tappar Falu killarna och jag och Noren blir själva en stund. På det långa stigpartiet innan man går ut på loop tre så kommer vi ikapp Sparr och Landström och har sällskap med dom runt varvningen, Landström släpper sedan och vi är 3st kvar i gruppen, nu kör vi om plac. 6-8. Sparr släpper sedan i en av alla backarna som finns på den avslutande loop tre och återigen var det jag och Noren själva och det kändes som vi var ganska jämna i backarna. Vet att han är stark i spurten och på platten så jag tänkte att ska jag lyckas vara före imål så måste jag avgöra på dom avslutande fina handbyggda stigarna dom sista 3km ner mot måetl. Gick först in i skogen och fick en lucka som räckte för att knipa 6e platsen. Är grymt nöjd med den placeringen och kul att race´a med Johan idag igen :) Startfältet idag var galet hårt, hur många snabba namn som helst med och jag tänkte innan loppet att det kan bli svårt att vara med band dom 20 första idag. 
Vi hade regn under halva loppet och det tror jag var till min fördel för jag märker att jag har ganska lätt för att köra fort i skogen över dom hala rötterna när det blir blött. Sitter kvar sen all enduro körning! Sen var det bra pang i benen idag också, inget att säga om det ;)
 
Nej, dax för en dusch. En grym Hamburgarkväll är utlovad hos Krilla och Emelie ikväll, var ju tydligen "hamburgardagen" i veckan och den måste ju firas :) 
 
Länk till resultat: 
 
 Konditionsbloggen
Ett kortare reportage från tävlingarna i Borlänge finns att läsa på Jonas Brännmyrs sida "konditionsbloggen" på NA.se
 
Följ länken här:
 
 
 
MTB Läger i Bergslagen
Vill man i sommar utvecklas i MTB och samtidigt få en härlig vistelse i bergslags skogarna så kolla in på denna sida: