Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Veckans Fairing Produkt
Hög tid att presentera ytterligare en prudukt ur Fairings stora sortiment som jag använder mig av.
Idag har turen kommit till deras Health Bar. En bar som både smakar gott och har ett väldigt bra innehåll. Jag hade med mig en låda ner till Gran Canaria nu senast och dom är perfekta att ha i ryggfickan för snabb energi och mättnads känsla när man varit några timmar uppe i bergen.
Såhär säger Fairing själva om produkten:
 

Fairing Health Bar är en utpräglad hälsobar med hög proteinhalt, rikligt med fibrer, blåbär, omega-3-fettsyror samt havregryn som största kolhydratskälla.

Proteinkällan är ett delvis hydrolyserat mjölkproteinisolat som är specialframtaget för bars. Det innebär att baren kommer att vara mjuk och god länge trots en hög proteinhalt.

Havregryn är den största kolhydratskällan. Havre är vårt mest näringsrika sädesslag. Förutom kolhydrater innehåller den lättupptagliga proteiner samt fibrer, vitaminer, mineraler och spårämnen.

Fettkällorna är i huvudsak MCT (medium-chain triglycerides) för snabb energi- och muskelsparande effekt, samt omega-3. Omega-3 är essentiella fettsyror som måste tillföras via kosten och har en rad viktiga uppgifter i kroppen. De krävs bland annat för normal celltillväxt och -reparation samt reglerar blodtryck, njurfunktion och immunförsvar. Minskad koaguleringsförmåga hos blodet leder även till lägre risk för blodproppar.

Fairing Health Bar är även packad med fibrer som inulin och oligofruktossirap. Oligofruktos är en benämning på fruktosmolekyler som har kopplats ihop i korta kedjor vilket ger ämnet helt andra hälsoeffekter än vanligt fruktos. Våra kroppar kan inte bryta ner oligofruktos som istället ger näring åt och gynnar tillväxten av goda bakterier i våra tarmar. Dessutom har oligofruktos kopplats till ökad mättnad.

Health Bar är det perfekta mellanmålet och du behöver inte gör avkall på varken smak eller nyttighet.