Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Stockholms helg
Stack upp till Stockholm med Patricia efter att jag stängt på jobbet i Lördags. Vi checkade in på Scandics Viktora tower och spenderade sedan kvällen i Kista Gallerian med shopping innan grymt bra käk i hotell resturangen. En mycket trevlig eftermiddag :) Idag efter frukostbuffe styrde vi mot Flottsbro frilufsområde och delt. 4 i Keps cup. Regnet stod som spön i backen hela dagen så det vart en grymt blöt tillställning.. Banan var ändå riktgit rolig tycker jag. Hal, teknisk och utslagsgivande med mycket rötter, stenhällar osv. Starten gick och jag var ut som 2a efter Calle Friberg, han tryckte på hårt direkt och jag stumnade lite i benen, fick släppa hans hjul ganska omgående och körde sen solo första varvet innan jag vart ikappåkt av en teknisk cyklist vid namn Wille tror jag, han fick en liten lucka direkt men jag repade mig och körde ikapp igen, låg bakom han nått varv innan han punkade och utgick sen. Kunde då lugnt och fint köra imål som 2a efter Calle som var i en klass för sig. 
Med facit i hand kanske jag kunde ha förberett mig lite bättre, vid en snabb koll på övriga cyklisters cyklar på start så hade alla väldigt grova däck på. Själv körde jag med "gran canaria setup" med Fast track både i fram och bak samt 36t klinga. Funkade fint på dammiga vägar på GC men kanske inte optimalt i denna lervälling.. Menmen, får ta det för vad det är och fick iallafall till ett bra grymt bra träningspass! Kroppen känns bättre och bättre men tycker fortfarande jag känner mig lite sliten efter all mängd på sistone. 
På Onsdag väntar en ny roadtrip ner till Kvänum och Evalds MTB för hämtning av årets race hoj, ska bra riktigt skoj! Mer om det i veckan :)
 
 


Lvg cykling har sina fördelar ibland......
Rullar på
Lugn vecka som nu lider mot sitt slut. Har bara tränat sporadiskt denna vecka för att återhämta mig från lägret nere på GC, har känt mig ganska sliten i kroppen och har försökt att ge den en chans att rehaba så mycket som möjligt. Några löp pass, lite jobb pendling och en rolig MTB tur med Putte har det ändå blivit.
 
I helgen åker jag och Patricia upp till Sthlm en sväng för lite relax och shopping. Passar givetvis på att plocka med hojen och tänkte vara med och köra tränings tävlingen Keps cup på söndag. Får hoppas att kroppen hunnit komma tillbaka lite då.
 
Trevlig Helg!
 
 
Veckans Fairing Produkt
Hög tid att presentera ytterligare en prudukt ur Fairings stora sortiment som jag använder mig av.
Idag har turen kommit till deras Health Bar. En bar som både smakar gott och har ett väldigt bra innehåll. Jag hade med mig en låda ner till Gran Canaria nu senast och dom är perfekta att ha i ryggfickan för snabb energi och mättnads känsla när man varit några timmar uppe i bergen.
Såhär säger Fairing själva om produkten:
 

Fairing Health Bar är en utpräglad hälsobar med hög proteinhalt, rikligt med fibrer, blåbär, omega-3-fettsyror samt havregryn som största kolhydratskälla.

Proteinkällan är ett delvis hydrolyserat mjölkproteinisolat som är specialframtaget för bars. Det innebär att baren kommer att vara mjuk och god länge trots en hög proteinhalt.

Havregryn är den största kolhydratskällan. Havre är vårt mest näringsrika sädesslag. Förutom kolhydrater innehåller den lättupptagliga proteiner samt fibrer, vitaminer, mineraler och spårämnen.

Fettkällorna är i huvudsak MCT (medium-chain triglycerides) för snabb energi- och muskelsparande effekt, samt omega-3. Omega-3 är essentiella fettsyror som måste tillföras via kosten och har en rad viktiga uppgifter i kroppen. De krävs bland annat för normal celltillväxt och -reparation samt reglerar blodtryck, njurfunktion och immunförsvar. Minskad koaguleringsförmåga hos blodet leder även till lägre risk för blodproppar.

Fairing Health Bar är även packad med fibrer som inulin och oligofruktossirap. Oligofruktos är en benämning på fruktosmolekyler som har kopplats ihop i korta kedjor vilket ger ämnet helt andra hälsoeffekter än vanligt fruktos. Våra kroppar kan inte bryta ner oligofruktos som istället ger näring åt och gynnar tillväxten av goda bakterier i våra tarmar. Dessutom har oligofruktos kopplats till ökad mättnad.

Health Bar är det perfekta mellanmålet och du behöver inte gör avkall på varken smak eller nyttighet.