Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Bra helg!
Nyss landat hemma efter en mycket lyckad helg.
Blir en snabb rapport då film och bullar väntas med Patricia strax :) 
Igår körde jag Solstaloppet i Karlstad där det vart en ganska enkel seger. Försökte ha sällskap med övriga en bit men ingen vill göra nått jobb så då körde jag solo 80% av loppet. Försökte mest spara benen till idag då viktigare race väntade. En vinst är alltid en vinst vilket såklart var kul! 
 
Jag och Krilla drog dom 40milen ner till min vän Kalle Svensson i Oskarshamn och landade väl där runt 22 på kvällen. Upp och iväg till Eksjö idag, mycket bilåka.... 
 
Racestart kl 11 och det var länge en stor klunga längst fram. Efter 25km var vi 4st som fått lucka, det var jag, Heijbel, Sparr och Flockhart. Tyvärr så fick jag släppa lite i backarna efter 35km ungefär, hamnade då solo en stund innan Noren, Brengdal och en H40 kom ikapp. Vi höll sedan sällskap hela vägen in till mål och vi körde då om placeringarna 3-6 då Heijbel punkat bort sig. Det vart spurt mellan oss där Brengdal drog längsta strået före mig och sedan Noren. Så jag slutade alltså 4a i tävlingen vilket jag ändå är grymt nöjd med! Visst, 2-3 topp namn saknades idag pga olika anledningar men att vara med bland dom fem första är alltid tufft oavsett. 
 
Stort tack till Krilla "polacken" Eriksson för all hjälp hela helgen! Han kör bilen, langar flaskor, tvättar cyklar, packar väskor, tar bilder osv osv osv. Namnet polacken uppkom inatt då han efter att fixat och dolat hela dagen samt kört 5h i bilen fick sova på en uppblåsbar madrass på golvet inatt ;-) haha! Ett liv i lyx ute på tävlingarna..
  


Solstaloppet
RänneslättsturenKalle körde även han idag och såg väl så nöjd ut :-)

Laddad inför helgen
Idag körde jag sista passet inför helgen, förutom ett kortare väckningspass på fredag då. Det vart det klassiska passet 2x20min idag på den långloppsbetonade banan uppe i kullberget, bara några sek från nytt PR trots hård vind och körandes på träningshojen så det var gött.
Dubbla race väntar nu i helgen i form av Solstaloppet på Lördag i Karstad och sedan Ränneslättsturen i Eksjö på Söndag. Ska bli kul att tävla igen efter 2 helgen utan race. Formen känns god och det har inte minst visat sig på de strava segment som finns runt om i skogarna där jag tränar. Nya rekord har slagits på löpande band så det är ju också ett tecken på god form. Nu hoppas vi på bra känsla även i helgen och att kroppen fixar två långlopp efter varrandra utan bekymmer :-) 
 
Jag vill även presentera en ny sponsor, Åkeriet Kjellbergs Logistik och Teknik AB kommer att hjälpa mig säsongen ut vilket jag såklart är mycket tacksam för. Dom var även med på "enduro-tiden" och stöttade mitt tävlande så det känns superkul att dom vill hjälpa till nu igen. Dom är en stor arbetsgivare i Hällefors med ca 100 personer anställda och ett företag i ständig utveckling och nytänkande! 
 
 
 


 
 
 
Skogsrunda
Då tiden inte riktigt fanns för ett 4-5h grus pass idag så fick det bli 2,5h skogsdistans istället. Med inslag av ryck i backarna och den där ständiga jakten på strava segmenten! Lyckades knipa hela tre stycken KOM idag, visserligen alla tre från mig själv men (kom igen nu Hällefors cyklister!!) ;-) är ju alltid gött och se att man blir snabbare både i skogen och uppför. Ni som följer mig på strava kan själva se segmenten där osv. 
Idag firar jag och Patricia 3år tillsammans vilket såklart innebär en trevlig middag ikväll. Firat har vi ju gjort i helgen med en tripp där nytta och nöje kombinerades på ett bra sätt. 

Dax och ladda för ny vecka, nästa helg är det racetime igen, dubbelhelg dessutom med race både lörd och sönd. Blir skoj!