Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Mängdat klart
Har haft en bra vecka med mycket träning, precis som planerat. Fått ihop ca 20h sedan i Söndags vilket jag är nöjd med. Kört igenom Finnmarksturen och XCM SM banan i Ånnaboda. SM banan är bra, fin mix av grus och skog med en tuff avslutning när man ska tillbaka upp till Ånnaboda. Även en bra start med pang in i i rallybacken vilket förhoppningsvis kommer sortera i grupperna.
Idag har jag kört en fin grusrunda jag varit sugen på länge, nämligen Fredriksberg runt. Pratade om rundan under gårdagens middag på Cornelis med Kjelle och vart sugen att testa. Hade egentligen planerat in en runda på Räcern idag men med regn imorse så tänkte jag om och satte istället kurs mot Fredriksberg. Vart en bra runda på 4,5h och 125km på fina grusvägar. 
Nu väntar en lätt joggingtur imorgon bitti sedan är det mer vila som gäller. På söndag går bilen ner mot Italien och Gardasjön för lite semester för mig och Patricia där i veckan. Kommer ta med en cykel ner för några fina pass i bergen. Men får spara lite på krafterna så de hinner komma lite kräm i benen tills på söndag då Finnmarksturen körs, bara att ladda :) 
 


Påfyllning från Fairing idag också! Tackar vi för.  
Kör på
Dagarna rullar på under första semester veckan, hittils har semestern mest bestått av träning. Är mitt i en mängd vecka med en förhoppning om att få ihop ca 20-25h denna vecka. Igår körde jag igenom Finnmarksturen banan i Ludvika och imorgon är det dax för Långlopps SM banan i Ånnaboda. Kör igenom den med Lindbom och Peterssen från Almby klubben. Idag har jag och kjelle kört nya XC banan jag satt ihop uppe runt Hökhöjden, en krallig bana som är tekniskt ganska lätt men har 155hm per varv och innehåller nästan uteslutande blöta sugande motions spår och gräs så kan lova att benen får jobba! 
Innan veckan är slut vill jag även ha hunnit med att köra igenom Vasa-banan, det är dock lite bökigare då start och mål som bekant är på olika ställen. Ska se hur det går att lösa det hela :) 
Finnmarksturen banan är förövrigt en av favoriterna i cupen, lagom mängd med teknisk stig, grusvägar och backar. Den ihop med Lida loop och Billingen är klara favoriter! 
 
Den evigt unge Kjelle knäppte några bilder idag


Har även skaffat lite semester läsning 


 
Back on track
Första cykel passet på 1v idag då jag medvetet vilat extra mycket pga hjärnskakningen innan SM förra helgen! Har bara blivit några få löp pass i veckan och det känns som jag är ordentligt återhämtad och utvilad i kroppen nu:-) Körde ett kort men hårt pass idag på en ny XC bana jag satt ihop uppe i hurtigtorpet, den var sjukt krävande och extremt blöt idag men skönt flow och bra fart i den! Passade på att köra på den nya hardtail cykeln jag hämtade nere hos grabbarna på Evalds tidigare idag. Har spenderat helgen i Gbg med goda vänner så passade bra att plocka upp den på vägen hem. Den är tänkt som cykelvasa raket och kommer att göras iordning för det. Sedan agera träningscykel under hösten! Den gick hur som helst kanonbra även om det var lite ovant att köra HT igen! 
Nu väntats en hård vecka med mycket timmar för att komma i form till kommande tävlingar:)