Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Fjällen
Kom upp till stugan i fjällen för några timmar sedan. Jobbade till kl 13 idag sedan åkte jag och Patricia i lugn och ro de 25 milen upp. Lämnade in skidorna för vallning hos vasasvan i sälen, hämtade ut start kuvert och kikade läget inne på både stadium och intersport. 
Är rejält med snö och några minus här uppe på fjället men nere vid starten var det 1-2 grader varmt och snö blandat med regn i luften, lär bli klisterföre på Måndag. 
Brasan är nu tänd och vi har fått upp värmen i stugan, imorgon väntar en soft dag med lite löpning för att få igång kroppen efter 2 vilodagar och sedan på måndag är det alltså skid time! 
 
Veckans Fairing produkt
Hög tid att presentera ytterligare en produkt ur Fairings sortiment som jag använder mig av.
Idag är det Sloow Carbs+ tur.
 
Som uppladdning inför ett lopp så är det alltid Sloow carbs+ jag kör med, inför en längre tävling i Långloppscupen eller liknande så börjar jag i regel att fylla på med mer dryck 2-3 dagar innan loppet, det brukar bli 3-4st 750ml flaskor om dagen med Sloow Carbs+, vilket såklart också bidrar till tätare besök inne på toaletten. Blandningen är de första dagarna ganska mild, för att nån dag innan race och på racedagen bli lite starkare.
På morgonen innan racet har jag alltid med en flaska med dryck med, men då brukar det inte bli så mycket drucket direkt.
 
Såhär säger Fairing själva om produkten:

Sloow Carbs+ är en sportdryck som innehåller långsamma kolhydrater, BCAA, mineraler samt koffein.

Den största kolhydratkällan i Sloow Carbs+ är Palatinose™, en typ av kolhydrat med mycket lågt GI-värde. Detta gör Sloow Carbs+ till en sportdryck som fungerar mycket bra att ladda med timmarna innan träning/tävling samt att dricka under träning/tävling.

Sloow Carbs+ innhåller BCAA (grenade aminosyror) som har flera positiva effekter i en sportdryck. Dels ger de till skillnad från övriga aminosyror energi direkt i musklerna och dessutom fördröjer de den mentala tröttheten. Koffein motverkar trötthet och är uppiggande.

 
Vill ni se mer av Fairings produkter eller prova att beställa så kan ni göra det här eller direkt via mig.
  
Det närmar sig
Brände av ett pass på Epicen idag, första på länge. Gav favorit stigen nere vid badstranden i Grythyttan en chans då den brukar bli snöfri först efterssom den går mestadels längs med vattent där det blåser in bra. Mina förhoppningar infriades till 50% då ungefär halva stigen var snö fri, resten var antingen isig eller i fint skick, så det vart ett pass för balans sinnet. Ändå grymt kul att köra MTB i skogen igen, man påminns varför det är så grymt kul att cykla :) Även fast det var kallt, blåsigt och bäcksvart ute i skogen när passet kördes idag! 

Love this bike!!