Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Festive 500, done and dusted!
Körde klart årets upplaga av Rapha Festive 500 idag med en sista runda på 78km vilket var vad som saknades för att få ihop de totala 500km. Känns skönt att ha kört klart och det blev en bra mängd period med mycket distans såklart. Skaplig tur med vädret också måste jag säga, de första dagarna var ju sjukt bra, sen kom snön och igår var väl den tyngsta dagen då det var mycket modd och svårkörda vägar vilket gjorde att det gick sakta och tog tid att få ihop kilometrarna. Idag hade jag betydligt bättre tryck i påkarna och hittade även lite bättre vägar, så det var bättre! 
 
Fem rundor har det blivit totalt + en kort variant i Måndags då jag jobbade och bara fick till lite pendling. Snabb genomgång då: 
 
Dag 1: 78km, 3h (julafton) 
Dag 2: 102km, 4h (med Kjelle i släpet bitvis)
Dag 3: 107km, 4,5h (hela sex stycken kämpar var med och körde, bitvis) 
Dag 4: 100km, 4,5h (moddigt, tungt och kallt, runt -14)
Dag 5: 78Km, 3h (final round, bättre temp och bättre tryck)
 
Lägg där även till jobb pendlingen på 35km och 1,5h så har vi totalt: Ca 502km och 20,5h rulltid. 
 
Nu blir det tillbaka till normal träning igen med mer fokus på trainer pass, gym och förhoppningsvis även skidåkning. Nästa mängdperiod hoppas jag kan köras i lite varmare klimat :) 
 
Imorgon hade jag, Putte och Kjelle planerat nyårs cykling men med tanke på snön så kör vi nu nyårs skidning istället med efterföljande bastu! Blir topp och vi verkar även få med den heltids satsande skidåkaren och hamburgarproffset Chrilla. 
Det betyder att sista cykelpasset med största sannolikhet är gjort för året och jag stänger boken med många fina, roliga och lärorika pass :-) Och blickar samtidigt mot 2016 som i detta nu planeras för fullt! 
 
Vill såklart även önska alla Ni trogna läsare ett fantastiskt GOTT NYTT ÅR!! Vi ses i skogen 2016.