Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Test
Stack ner till Linköping imorse med Håkan Evertsson och Jakob Björklund för att göra lite nya tester inför vinter säsongen. Vi gjorde testerna på Idrottslabbet hos Fredrik Wandus i centrala Linköping. Ett proffsigt och bra test center där Wandus kändes väldigt seriös och sak kunnig. Gjorde först ett tröskeltest där vi fick fram en färsk mjölksyra tröskelnivå både gällande watt och puls. Lite vila imellan och sedan på med mask och köra ett vo2max test. Monarken vi körde på var mycket trevlig då den ökade 1 watt varranan sekund istället för som innan då man ökar en viss watt-sats varranan minut tex, nu vart "nivåerna" inte allt kännbara utan det vart en mycket trevlig och jämn resa upp mot ens max kapacitet. Som vanligt så känns allt frid och fröjd tills man klivit över mjölksyratröskeln en bit då börjar det svida ordentligt och flåset blir inte lika kontrollerat längre, sen är det bara fråga om minuter innan man måste ge upp efterssom belastningen hela tiden fortsätter att öka.
Känner mig nöjd med mina test resultat och nu har jag färska siffror att jobba med i vinter i uppbyggnads säsongen. Vill tacka jakob och Håkan för dagen och för trevligt sällskap!
När jag kom hem möttes jag av gumman som rivit hela sovrummet och dragit igång ett rust projekt där inne, det var visseligen behövligt så nu får vi sova i vardagsrummet i nån vecka till det blir nytapetserat och klart där inne :) 
Tog sedan en lättare jogg på 30min för att få bort lite stela ben efter max testet och all bilåka, grymt skönt och inte helt fel att få lite frisk luft heller! 
 
 
 
 
Distansat
Stack ut med PyttePutte på en räcer sväng imorse vid 10. Vi skulle ta det rätt lugnt sa vi, Jag behövde känna på kroppen efter fyra sjukdagar. Meeen, det slutade ju som vanligt.... Det blev att gasa på:) idag hade vi sån jäkla motvind 70% av passet också så det gick inte hålla igen, då hade man rullat bakåt näst intill!! Upp mot Kopparberg första biten hade vi bra vind men där vände vi in i stormen. Höll sedan ner mot Lindesberg för att där ta en trevlig liten väg över till Nora och sedan hemmåt igen. Från Nora och hem var det mer sidvind med det blir ju rätt slitigt det med. Tyckte kroppen kändes helt ok så nu blir det spännande och se vilket håll det går åt imorgon, om jag rensade ut det sista skiten ur kroppen eller om det tar omtag.. På tisdag vill jag nämligen vara fräsch för då ska jag, Jakob Björklund och Håkan Evertsson ner till Linköping och göra tröskeltest och vo2max test, så då lär det kännas 100 annars är det bara dumt att göra en sådan urladdning, morgondagen får utvisa vilket håll det går åt. 
Putte körde starkt idag och vi satt bredvid varran till stor del. Han har en liten formtopp efter sin vecka i Italien nyligen med mycket cykling så vi kunde mötas på ett bra sätt idag :) totalt fick vi ihop strax över 4h och 130km vilket även var målet med dagen då vi båda var med i en utmaning på Strava om att köra just 130km inom de närmsta två dagarna, Gran Fondo 9 hette utmaningen som vi båda alltså genomförde! 
Har precis kollat klart på LVG VM där det blev Polsk seger efter en snygg utbrytning i sista backen. 
Nu väntar käk hos mor och far ikväll kl 18, trevligt och välbehövligt efter dagen! 


Putte ser betydligt piggare ut än mig efter avslutad runda idag, haha;) 

Vi ritade även ett hjärta!


Sista varvet på VM, sjukt vad starkt dom kör i 6,5h och nära 40km/h i snitt!


Regelbrott
Vart tvungen att bryta mot min tidigare uppsatta regel om vila även idag.
 Jag och patricia åkte in till Örebro efter jobbet och var ut till Marieberg. Jag behövde nya löpskor då jag börjat få ont på utsidan i vänstra foten på sistone när jag sprungit över 1h, och då löpning är något det brukar bli lite mer av på hösten när man låter cykeln vila lite så tyckte jag det var dax för nya skor. Patricia behövde också lite grejer plus att vi passade på stor handla mat så patricias lilla bil var full på vägen hem. 
Köpte nya skor på Intersport då jag hade ett presentkort där som jag fick för 3e platsen på Karlstad XC för några veckor sen som jag passade på att utnyttja. Passade även på att springa på bandet i butiken igen för att kolla löpsteget och fick återigen berättat för mig att jag inte är som alla andra. Mitt löpsteg är ganska ovanligt då jag varken pronerar innåt eller har ett neutralt steg. Istället trampar jag mer på yttre kanten av foten vilket gör en kil på insidan i skon blir helt onödig. Så det blev en neutral sko från Asics som var lite stadigare i kanterna för att undvika en "vridning" när jag sätter ner foten, blir nog bra! 
Och vart som sagt tvungen att sticka ut och testa dom när vi kom hem från Örebro, fast att jag lovat mig själv att inte träna förens imorgon pga förkylningen, men känner mig 98% frisk så tänkte att 30min lätt jogg kan inte skada. Kändes bra i kroppen och skorna kändes grymt snärtiga, lätta och fina. Patricia var med på cykel och gjorde sällskap och passade på att få lite frisk höstluft hon med :) 

Imorn väntar cykling igen i form av distans i lugn och kontrollerad fart för att känna av kroppen efter sjukdagarna.