Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Distansat
Ledig Onsdag vilket innebär distanspass, idag var det crossen som fick luftas på lite trevliga grusvägar. Kollade vädret och drog ut lite på att sticka iväg då det såg ut att bli både sol och sluta blåsa runt 11.00. Annars försöker jag komma ut innan 09 så man är hemma igen till lunchtid. Men kl 8 idag var det fortfarande storm ute och regn i luften, dock så höll Yr vad dom lovat och vid 11 sprack det upp och slutade också blåsa, gött! Körde på i planerade 4h och fick ihop runt 110km, men jag kan meddela att sista timmen gick tungt, kände att väggen var nära och fick slå av lite på farten, stänga av Alex & sigges podcast som jag inte fann så intressant idag och istället slå på nya Maud podden där hon intervjuar Lisa Nordén, betydligt intressantare och sista timmen gick sen lite snabbare :-) Väl hemma var jag rätt sliten som man sig även bör. Duschade, käkade lite och somnade sedan omgående, härligt! Vaknade till liv nån timme senare och såg att både min nya kassett kommit och även den nya China lampan jag beställde för några veckor sen, ska bli kul att testa. 9800lumen är utlovat, för ca 400:- Haha, lite för bra för att vara sant men lyser den till hälften av vad som utlovats så är det ändå grymt bra för 400kr. Vi får se om jag hinner testa imorgon eller fredag.

Väntar nu på Patricia som är på väg hem från hoppahästen träning i Örebro. Har fixat grymt käk i form av Ungs stekt lax, stekt broccoli, morötter, lök och vitlök i olja. Sedan lite crème fraîche till det. Vi har börjat käka lite LCHF inspirerat några dagar i veckan, vi får se hur det funkar. Har blivit inspirerad efter att ha följt Jonas Coltings blogg under ett tag.


Ändrade planer
Planen för dagen var att tillsammans med Putte cykla in till Örebro för att titta på Patricia när hon tävlade hästhoppning. En fin tur på ca 80km på astfalt och jag stack ut vid halv 10 för att åka upp till Hällefors och möta Putte på brandstationen, och saaatan vad det blåste! Det är nog det värsta jag känt på hemmaplan faktiskt. Dessvärre hann jag bara vara ute i 10min innan himmeln öppnade sig TOTALT.. Helt genomblöt innan vi ens avgått från station alltså.. Då det såg fruktansvärt mörkt ut på himmeln och med vetskapen om att vi skulle få sitta i brutal motvind i 80km så tog vi det kloka beslutet att ställa in dagens distans.. Det är inte ofta jag ställer in träning men idag kändes det idiotiskt att åka LVG i den blåsten. Vi ställde ju såklart inte in träningen helt dock, istället stack vi ner till tempo vägen mellan Ovako-saxhyttan och brände av 4st 4minutare istället, dom gick fint och det var inga problem att få upp puls i vinden:) Fick ihop 1,5h och 45km totalt.
Sedan tog vi istället bilen in till Örebro och kollade på Patricia som skötte sig exemplariskt och tog med en rosett hem! Good work baby.
Lygna tempo etapp X3
Första seriösa cykel passet på 2v gick väl inte i svindlande fart direkt, men kändes ändå riktigt härligt att få mata på dom skitiga grusvägarna igen. Körde på crossen och drog tre vändor på Lygna tempo etapp, en platt grusväg som tar ca 9min att mata igenom. Siktade på tröskelpuls och tycker att jag hamnade på en bra nivå, är ju ganska lätt att pricka in önskad puls när vägen är helt platt, och lätt motvind åt ena hållet gjorde det ju ännu lättare att nå upp:-) Körde tre vändor och vart ordentligt trött i benen, underbart! På vägen hemmåt igen så tittade till och med solen fram, var inte igår man såg till den:) Nu är jag och patricia på väg in till Örebro för käk och bio ikväll, ska möta upp med Emelie och Christian som redan är på plats, blir trevligt! 

Hon tittar fram