Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Maraton-SM
Hemkommen från MTB Maraton-SM 2014 i Alingsås, det blev en trevlig tillställning. Kom ner igår vid 15 tiden ungefär och rullade nån halvtimme för att rulla ur lite sega bil-ben. Checkade sedan in på ett halv dant hotell i Borås med Kjelle och Putte som var med och supporta i helgen. Efter en trevlig bit mat på Jensens så fixade vi i vanlig ordning ladd godis och myste till det på rummet. Vaknade tyvärr några gånger inatt av folk som ramlade ut från div. krogar runt 02-03 och tyckte det passade himla bra att skrika så mycket man orkade då. Hotellet låg mitt i stan så det var lite livat så att säga. Har nog aldrig varit så sugen på att ha ett gäng påsk smällar till hands och kasta ner lite lätt bredvid dom, haha! Lärdom = Åk aldrig till Borås utan Påsksmällar :-) 
 
Nåväl slut på gubb klaget.
Starten gick kl 11.00 idag och det var rejält varmt och kvaft. Ställde mig långt fram och försökte gå med de allra snabbaste killarna när Masterbilen släppte oss. Var med i 5-6km innan jag tvingades släppa gruppen med för mycket syra i benen, ville inte få samma upplevelse som för några veckor sen på Suggan då jag gick mig helt tok stum i början och fick lida hela loppet sen. Hammnade nu i ett ingemansland helt själv i några km innnan en grupp med bla. Jakob Björklund, Per lindberg, Fredrik Lagerkranz och några till åt in luckan till mig. Satte mig då i den gruppen och försökte lunga ner mig och återfå nomal känsla utan massa syra & röd puls. Det rullade på fint och vi höll ihop hela första Loopen in till varvningen. Sedan på loop 2 så började ju backarna på riktigt, gruppen drogs isär och Jakob hade oturen att Punka. Jag och en cyklist från CK Hammaren gick lös och fick lucka till de övriga. Efter ytterligare nån mil så märkte jag att Hammren cyklisten fick tungt uppför och han tappade också. Åkte sedan om en Allebike kille innan det var dax för målgång. Hade på känn att jag kunde vara bland dom 10 bästa så vart riktigt glad när jag hör speakern säga att jag rullat in på en 5e plats! Grymt jäkla gott. Riktigt bra känsla hela dagen förutom i början då jag gick ut lite väl hårt, annars har jag känt mig stark och kunnat gasa hela dagen tycker jag. 
 
Visst, nu var det ett 10-tal av de bästa MTB cyklisterna i Sverige som valde att hoppa över denna tävling pga dålig framförhållning av cykleförbundet samt att man lägger ett SM på samma dag som en delt. i LL-cupen. Men jag är ändå sjukt nöjd med min 5e plats och de killar som är före är inga dåliga cyklister direkt. Även många av de som var bakom idag är killar som jag normalt får stryk av i LL-cupen. Så jag är happy :-) 
 
Ett stort tack till Putte & Kjelle som i vanlig ordning levererar langning av flaskor i världklass, ni är grymma grabbar!!!  Och tack mor & far som även dom kom ner idag och hejjade och langade lite flaskor, Tack!