Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Recovery day
Idag har vi haft en liten återhämtningsdag, vi kände att det kunde göra gott för kroppen för att orka gasa de 2 sista dagarna nu. Vi tog det lite lugnare imorse och väntande lite med att sticka ut. Hade sen lagt in en lite kortare tur i gps'en på ca 20km. Men med en mer krävande teknisk bana, så det skulle bli fin teknik träning tänkte vi. Körde igenom rundan lugnt och sansat  som hade ganska mycket höjdmeter på sina 20 km men tyvärr så var den inte alls så krävande rent tekniskt som vi hade hoppats, i stort sett bara mindre grusvägar, tog strax över 1h att köra igenom. Efter det så tog vi en lunch på stan på ett kanon ställe mitt i solen, riktigt gött:) rullade sen bort längs havet och letade efter en mack där vi kunde tvätta av hojarna och fixa iordning lite för de 2 återstående dagarna. 
Väl tillbaka på hotellet så har jag precis vaknat efter en liten power nap, grymt  skönt (igen)! Vi ska snart ge oss ut på en 30min lätt joggingrunda för att skaka ur benen ytterligare lite.

Det har vart en kanon dag med bra väder och bra påfyllning av energi :) 

Ni som vill se mer film så finns ytterligare en på Jakobs blogg 
jakobbjorklund.blogspot.com

Idag fanns mer tid att ta fram mobilen för lite bilder. 20% rabatt på Berg cyklar just nu :) 

Jakob drog vinstlotten på lunchen! 


Men jag tog revanch på kaffet:) 
Day 3
Idag har vi haft en riktig kanon dag! Som jag skrev imorse så hade vi lite strul med kartorna och kom inte iväg förens kl 10 ungefär. Vi behövde komma iväg i tid idag då risken fanns att detta skulle bli en ganska lång dag. Rutten vi hade lagt in i gps'en var på ca 60km enkelväg, med retur-resa så skulle det landa på ca 120km. Han som hade kört turen innan och som vi laddat ner rutten ifrån hade haft och göra i över 5 timmar, enkel väg!! Vi hade väl våra aningar om att vi skulle åka snabbare än så men att total tiden mycket möjligt skulle kunna landa på upp emot 6,5 till 7h! Vi visste att sen sista milen inte fanns med i gps'en sen imorse men tänkte att vi kanske hittar ändå. Men när vi kom ner till södra delen av ön och där vår rutt slutade efter 50km hade vi haft att göra i strax över 2h. (Alltså ca 3h snabbare än han som riggat turen, viktig info) ;) Då hade vi haft en underbar medvind i ryggen nästan hela tiden och känslan var att vi hade lätt medlut stora delar av sträckan. Så med tanke på vinden och motlut hem så vände vi där och slog in "guida tillbaka till start" på gps'en. Då slog motvinden från helvetet till! Jag har nog aldrig känt sån vind tidigare, även i nedförsbackar så hade man stannat om man inte trampade kändes det som! 
Men vi köttade på bra och bet ihop:) Rullade in i Las Palmas igen med en rulltid på 5h och strax över 100km avverkade! Ett kanon pass med fin sträckning i anslutning till havet nästan hela tiden. Omväxlade väder även idag men vi klarade oss från regn i stort sett, nån enstaka skur bara! 

Vill ni se en kort film från gårdagens avslutning i missär regnet så kika in på Jakobs blogg: 
jakobbjorklund.blogspot.com

Nu är det Gubbstrumpor på och ben i högläge som gäller.


Jakob letar efter kaffetermosen och sockerkakan i ryggfickan till fika pausen:)
Allt för idag! 
(Och just det, inga katt incidenter idag)

Lite gps strul igen
Vi skulle redan ha vart på rull, men gps'en vill inte ta åt sig filerna, eller jo det vill den men det går fruktansvärt trögt! 
Men snart så:) 
Idag väntar en lite lättare bana rent tekniskt sett men dock längre distans, ca 120km som det ser ut! Blir spännande