Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Sista av mycket idag
Japp, sista dagen på 2014, ett bra år på många sätt och vis. Det kommer att dyka upp en "frittes nyårskarameller" här inom kort, dock inte innan 00.00, det hinns inte med. Men håll utkik! 
 
På tal om sista av mycket, idag var det alltså även sista träningspasset flör 2014 och tillika sista etappen av Rapha Festive 500, hade 56km kvar att köra idag och var inte jätte pigg på att fortsätta mata grusvägar som Rapha till största del har bestått av för mig. Så vad göra? Jo, plockar väl ut Epicen såklart :-) Medveten om att de 56km skulle ta nästan dubbelt så lång tid att köra på snöiga stigar som på vägen så valde jag stighungrig alltså ändå att bränna av ett pass i skogen, snödjupet var lite olika på olika ställen men överlag så var det GRYMT fincyklat! Hårt och fruset i backen med ett tunt lager snö på, ren glädje!! Åkte med ett leende på läpparna idag och saken vart inte sämre av att solen sken från en knallblå himel. 
Nu vart det väl inte 100% stig på passet utan kanske 50/50 stig & grusvägar, och det tog mig lite drygt 3h att få ihop rätt kilometer för att nå de totalt 500km som krävdes för att genomföra Rapha Festive 500. 
 
I början, strax efter jul var jag lite tveksam om jag skulle klara det, med ner mot -20 grader flera dagar och inte riktigt den längd på passen som jag ville ha i början. Men det gick tillslut och min första Rapha är genomförd. Under de senaste 7 dagarna har jag inte haft någon vilodag och totalt fått ihop 23h träning, en bra mängdvecka! Vad som alltid är kul att känna under sådana här veckor är hur kroppen blir starkare och starkare. Dag 3-4 är värst och man tror att kroppen kommer bryta ihop. Men sedan vänder det, kroppen är ju smart nog och tänker att "detta kan dåren snart göra igen" och blir på så sätt starkare, är ju det som är själva grunden i all träning. Visst känns det i benen efter en veckas hårdköra att man är lite stel och sliten. Men flås och framförallt återhämtning upplever jag blir bättre och bättre för varje dag i en sån här prövning. Idag var jag grymt stark på hojen, attackerade backarna som om det vore race, pulsade upp till mina 170 och såfort det vart lite nedför och man slog ett öga på garmin så visade den 120 igen. Det är så det ska vara :-) 
 
Fanns även tid för lite foto idag.
Önskar nu alla läsare, vänner, ovänner, haters, lovers, blivande vänner och annat skönt folk ett GOTT NYTT ÅR så hörs vi väl nästa år igen hoppas jag :-) 
 

Preppade skidspår i htorpet


 

Mil jakten
Rapha festive 500 fortsätter, både igår och idag har jag fått ihop fina 100km rundor, vilket innebär att jag bara har lite drygt 60km kvar imorgon då det även är sista dagen att klara av de 500km. Vädret har både idag och igår varit mer i min smak med runt -10 istället för -20 som efter jul. Idag var det dock istället rejält moddigt efter den nysnö som kom inatt, projekt "leta åkbara vägar", fick inledas då många grusvägar var ordentligt tungkörda. Så dagens pass vart väl inte väldens roligaste direkt med 2 vändor till loka, 1 runda till Hällefors + lite snurr. Många bilister har nog blivit irriterade av min placering på vägen idag, var nämligen tvungen att ligga i bilspåret på vägen då det var modd överallt annars. Men dom flesta visade faktiskt en bra respekt idag och höll bra avstånd. Bättre än normalt. Kanske tyckte dom synd om dåren som är ute och cyklar i snöyran, haha:-) Vid 2-3 tillfället körde bilar om riktigt sakta idag för att "kolla in" cyklisten, och vid samtliga tillfällen såg man barn i framsätet som ivrigt vinkade och hejjande, mera sånt! :-) 


Mildare väder innebär mer rambebyggelse! 


Veckans Fairing produkt
Likt förra veckan så presenterar jag produkter ur Fairings sortiment som jag använder mig av. Idag är det dax för Recovery R2
En dryck som jag tar efter hårda och tuffa pass, inte efter alla pass men några gånger i veckan då man tömt dig lite extra och behöver påfyllning. Blandas med valfri dryck, jag brukar blanda i kolsyrat vatten eller i smootie om orken finns efter passet att slänga ihop en sådan :) 
 
Just nu är det dessutom 25% rabatt på alla Fairings produkter i Kolozzeum webshop om ni uppger kod:
FAIR25 
 
Såhär säger Fairing själva om produkten:
 
 

Fairing Recovery R2 (1250g)