Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Bockstensturen
Årets längsta långlopp är kört idag, bockstensturen med sina 100km och en segertid på runt 3h30min är i en klass för sig. Jag gillade banan skarpt, rolig mtb med mycket sköna stigar med bra fart i! 
Det gick ganska avvaktande i starten och vid 20km ungefär så sprack det av i vanlig ordning och jag satt runt med 15e plats och hamnade i en klunga med ca 10 cykliser, gruppen sprack sen upp igen och jag, Jakob Björklund och Johan Norén bildade en grupp och vi höll sedan ihop hela vägen till mål. Jag hade fin känsla i kroppen idag och vi hade bra fart i gruppen, förutom sista milen då det som alltid blir lite avvaktande körning och ingen vill göra jobbet utan hellre spara sig till spurt. 
Tillbaka in mot varbergs fästning där målet var så fick jag spurt stryk av Norén och jade Jakob precis bakom mig. Hade på känn att en topp 10 kunde vara inom räckhåll idag och vart grymt glad när jag fick höra att det blev en 7e plats! Sjukt skönt att äntligen kunna knipa den där topp 10 placeringen som jag varit sugen på hela säsongen:-) 
En trevlig dag i sadeln helt enkelt, måltiden blev 3h44min och nu är det bara att ladda om för nytt race i ånnaboda imorgon! 
Tack till mor och far som skött langningen på ett kanonsätt! Stort tack
:-) 

Spurt
Det var lite skitigt idag också! M


#1 - Marcus

Det finns fler bilder sökbara på startnummer på http://bockstensturen2014.simplon.se/

Svar: Tack, snygga bilder!
Fredrik Berg