Fredrik Berg - Svensk elitcyklist

Bergslagsloppet
Då var helgens andra aktivitet genomförd. Nämligen Bergslagsloppet uppe i Ånnaboda, ett nytt långlopp som arrangeras av min klubb Almby där dom har en vision om att ta en plats i Långloppscupen så småningom. Ett hyfsat startfält vad det gäller motionsklass även om det självfallet var mycket almby tröjor. Lite glesare med folk i Tävlingsklass där dom lockade med 10.000:- i första pris vilket lockade dit Cyklavasa vinnaren från i år Johan Landström och även den fruktansvärt snabbe och starka Calle Friberg. Jakob Björklund fanns även på plats och ville bjuda upp till dans samt en av Stevensson börderna från Motala.
Och mycket riktigt, efter bara några Km så var det vi fem som hade fått en lucka till övriga. Jakob hade sedan lite otur och bromsade sent i en kurva när han drog gruppen, hamnade då sist av oss och samtidigt så gick Calle i spets och tryckte på ordentligt. Jag och Landström lyckades gå med men övriga två hamnade där efter. Vi tre höll sedan ihop fram till sista backen precis innan första loopen var avklarad, då tvingades jag släppa några meter till dessa två herrar då dom gick grymt starkt uppför. Inne på stadion när vi sedan skulle ut på andra loppen så körde dom dock lite fel och fick vända på ett ställe vilket innebar att jag helt plötsligt var med på deras hjul igen, (tack för det:) Vi höll sedan ihop i några Km innan Calle sakta fick lucka i skogen när det blev lite mer svår terräng. Med Calle som seglade iväg så var det jag och Landström som satt tillsammans, där han gjorde i stort sett allt jobb ute på grus/astfalt vägarna, fyfasen vilken tryck han har på platten alltså. Jag var nöjd om jag kunde lyckas bita mig fast på hans hjul då jag vet att han helt klart är några snäpp vassare än mig. Det gick bra och vi höll ihop till 45km ungefär då det tvärsmäller i kedjan och jag kollar ner och ser att den gått rakt av...Jävla skit!! Inte mycket att göra utan bara börja traska tillbaka och försöka få tag på en telefon för att få skjuts tillbaka till mål. Grymt jävla tråkigt såklart men jag tar ändå med mig mycket positivt från idag, att kroppen kändes riktigt bra trots 100km MTB igår, att jag kände mig snabb i skogen och kunde rulla med i Calles tempo på stigarna till en början, då han är en otroligt skicklig cyklist när det blir stök och bök
:-)
Slutresultatet blev
1a Calle
2a Landström
3a Stevensson
4a Jakob
Sedan har jag inte koll mer men kolla in på bergslagsloppet.se för resultat och säkert lite bilder också.
Även starkt jobbat av Kjelle som idag styrde Epic för första gången och gjorde det på ett fint sätt, tuff bana och ny cykel tog ut sin rätt och Kjell var sliten i mål, precis som man ska vara!

Nu väntar en race fri helg härnäst, men inte ska vi sitta hemma och uggla för det inte. Nej på fredag morgon går bilen mot Norge och Hafjell för att kolla på MTB VM som körs där i helgen, ska bli riktigt jäkla skoj att se, det blir jag, Putte och Kjelle som åker på äventyr i vanlig ordning! 


Några bilder på en sliten Kjelle är allt jag har att bjuda på för denna gång, men det är inte fy skam det ;)